Melyik sportcsapatnak van a legtöbb szurkolója?

Leghűségesebb, legkitartóbb, legnagyobb – a sportcsapatok szurkolóbázisát sok névvel és jellemzővel szeretik illetni mostanság is, azonban egy konkrét, számszerű rangsor felállítása már annál nehezebb feladatnak tűnik. Nézzük meg, mi mire jutottunk. SZPONZORÁLT TARTALOM.
Szeged.hu

2022. március 16. 10:00

Melyik sportcsapatnak van a legtöbb
szurkolója?

A legnagyobb szurkolói bázisok a világon: top 5 csapat

Ahány becslés, annyiféle eredmény: a sportcsapatok szurkolóbázisát szinte lehetetlen meghatározni. Ki számít egyáltalán szurkolónak? Már ennél az első kérdésnél eltér az emberek véleménye, így azonnal láthatjuk, hogy pontos számot az olyan világmárkának számító csapatoknál, mint a Premier League vagy éppen az amerikai ligák klubjai, sosem fogunk megtudni. Mi mostani cikkünkben öt olyan szurkolói csoportot gyűjtöttünk össze, ahol a rajongók száma biztosan magasan kiemelkedik világszinten is.

 

Ha a szurkolást egy kis sportfogadással is kiegészítenéd, akkor azt egy remek üdvözlőbónusz segítségével is megteheted.

 

Manchester United

A vörös ördögök mindenképpen a top 5 listánk méltó szereplői, hiszen világszinten az egyik legkomolyabb szurkolói bázissal rendelkező csapatról van szó. A Premier League-ben összesen 20 bajnoki címmel rendelkeznek, de eredményeik listája ezzel koránt sem ér véget: 12 FA Cup győzelemmel és 3 BL-címmel is rendelkeznek. Szurkolóikat tekintve a csapat saját bevallása szerint körülbelül 1,1 milliárd fannal rendelkeznek, akik a világ szinte minden pontján megtalálhatók. Különösen jelentős a csapat esetében az ázsiai piac, azonban az amerikai szurkolók is szép számmal képviseltetik magukat.

 

New York Yankees

Bár Magyarországon valószínűleg viszonylag kevés Yankees szurkolóval futhatunk össze az utcán, az biztos, hogy Amerika egyik legkedveltebb csapatának számít ma is a New York-i baseball csapat. Az amerikai baseball ligában máig vezetik a meccseken résztvevők számát, és idegenben játszott meccseik is óriási népszerűségnek örvendenek, mely jól mutatja, hogy az egész országban milliók követik a csapatot. Kiemelkedő még ezenfelül a japán és koreai piac is, ahol a Yankees elképesztően elhivatott szurkolókkal rendelkezik.

 

Los Angeles Lakers

Ha kosárlabda, akkor LA Lakers – mondja legalábbis biztosan sokmillió ember ma is a világon. A Lakers pedig nem csak a helyszínen tud óriási követőbázist felmutatni, de a közösségi médiás jelenlétük is kiemelkedő (Twitteren például magasan verik az összes NBA csapatot ilyen tekintetben). A Lakers történelmi sikerei mellett sztárjátékosainak is köszönheti az óriási követőbázist, hiszen olyan nevek hordták a híres sárga-lila mezt, mint például Magic Johnson vagy Kobe Bryant.

 

Real Madrid

S bár eddig szépen váltogatni tudtunk a különböző sportágak csapatai között, most újabb labdarúgó csapatot hoztunk el: ez pedig nem más, mint a Real Madrid. A Barcelona örök riválisa szurkolók tekintetében a legtöbb becslés szerint egy hajszállal a katalánok előtt áll, így pedig egyértelműen a La Liga legnépszerűbb csapatának számítanak. Globális szurkolók tekintetében szintén elképesztő számokat mutatnak; a kínai fanok itt is kiemelkedőek. A közösségi médiás oldalakon is magasan vezetik a futball klubok listáját, hiszen a különböző platformokon együttvéve több mint 250 millió követővel rendelkeznek.

 

Green Bay Packers

Listánk utolsó csapataként pedig a Green Bay Packers amerikai futball csapatát vonultatjuk fel. Az NFL-csapat az amerikai kontinensen túl is elképesztő számú embert mozgat meg – legyen szó Európára vagy Ázsiáról az amerikai foci és azon belül is a Green Bay Packers szeretet nem ismer határokat. A csapat ráadásul idén egy londoni mérkőzéssel is megjutalmazza a globális szurkolói tábort, így az európai szurkolók is testközelből élvezhetik végre az amerikai futball szépségét.

 

(X)

Címlapon

mutasd mind