Mély szakadékban a teljes magyar gazdaság, Orbán az eddig ellenségként kezelt Brüsszelnél kuncsorog pénzért

Ezt nem mi mondjuk, hanem a DK.
Kovács M. Norbert

2022. július 07. 18:52

Mély szakadékban a teljes magyar gazdaság, Orbán az eddig ellenségként kezelt Brüsszelnél kuncsorog pénzért

A totális összeomlás szele csapta meg Orbán Viktor miniszterelnököt, ezért már Brüsszelnél kuncsorog pénzért – reagált a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke a csütörtöki Kormányinfón elhangzottakra.

 

 A Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte, hogy előrehaladtak a tárgyalások az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap folyósításáról, a kormány elfogadta a bizottság álláspontját. A miniszter beszámolt arról, hogy a kormány négy fontos területen fogadta el a bizottság álláspontját.

 

Molnár Csaba közleményében azt írja, hogy 

 

Orbán Viktor 12 éves gazdaságpolitikája mára olyan összeomlásba lökte az országot, amin sem a jegybanki kamatemelések, sem a brutális orbáni megszorítócsomag adóemelései nem segítenek. A 12 éve folytatott forintgyengítő gazdaságpolitika, az ország eladósítása, és az uniós pénzek felfüggesztését eredményező kormányzati korrupció olyan mély szakadékba lökte a teljes magyar gazdaságot, ahonnan saját erőből már nincs visszaút

 

– állítja az az EP-képviselő.

 

Molnár Csaba szerint a miniszterelnök belátta, hogy elvesztette az irányítást a forint és a magyar gazdaság felett, kétségbeesésében pedig annál a Brüsszelnél kuncsorog pénzért, amit egy évtizede az ellenségeként kezel.

Vélemények

mutasd mind