Melegítő hidegfront

Igen, egy hidegfront is képes erre: egy kicsit melegszik az idő, főleg éjszakára nem hűlünk ki úgy, mint az elmúlt néhány napban.
Garai Szakács László

2023. február 12. 08:08

Melegítő hidegfront

Már reggel nulla fok fölött van a levegő hőmérséklete, ez mindenképpen újdonság az elmúlt néhány naphoz képest, amikor dél körül érte csak el a fagypontot a hőmérséklet, és onnan lett néhány órányi pozitívum, jellemzően koraestig. Már két fokra ébredhettünk és a maximum na hét lesz, éjszaka mínusz két fokban alhatunk el. Egy kisebb hidegfrontnak köszönhetjük ezt, ami délelőtt még alaposan be is felhősíti a szegedi égboltot, hogy majd valamikor koradélután kezdjenek el továbbállni a gomolyok, akkor többet, hosszabban látjuk majd sütni a napot. A húsznapos Holdat viszont ne keressék: éjfél óta fenn van, fél tízkor nyugszik, nem lesz ma holdvilágos éjszakánk – a lányok ettől még álmodhatnak, persze. A szél északról, északkeletről és észak-északkeletről fúj ezen a vasárnapon, napközben bőven érezhető, néha már zavaró sebességgel is.

 

A levegőminőség javult egy kicsit, bár még mindig közepes. A pollenhelyzet viszont a fagyok ellenére romlott ugyanis a mogyoró mellé felzárkóztak a ciprus- és tiszafafélék valamint a kőris, hogy ezeket február 12-én hogyan tudják mérni a levegőben... Higgyük el, hogy ott vannak közepes koncentrációban.

 

 

Nagytakarításhoz éppúgy kiváló az idő mint bevásárláshoz. Az aktív és passzív pihenésről nem beszélve, lásd még meccsnézés.