Melegfront sodor felénk egy jó nagy adag felhőt

Az esőt elvileg megússzuk, hogy máshogy, szárazon, a szelet viszont nem.
Garai Szakács László

2022. október 15. 07:52

Melegfront sodor felénk egy jó nagy
adag felhőt

Ahogy telik rajtunk az idő ezen a szombaton úgy látjuk egyre kevesebbet a napot. Ez persze mindig igaz, hiszen minden egyes másodperccel közelebb vagyunk a sötétedéshez, ám ez most nemcsak így igaz. Hanem úgy is, hogy ahogy közeleg a napnyugta, úgy lesz egyre több felhő a fejünk felett, mígnem középdélutánra teljesen beborul a szegedi égbolt. Esni nem fog, csak csúnyán beszürkülünk, és az lesz az érzésünk emiatt, hogy még hamarabb sötétedik. A levegő tíz fokról kezd melegedni, tizenkilenc fok lesz ma a csúcshőmérséklet, éjszaka tizennégy fokban alhatunk el. A szél egész nap egészen hevesen főj dél-délkeletről.

 

A levegőminőség közepes, ez mostanában jellemzően így lesz, egyre több lesz a szálló por a levegőben, a fűtési szezon közeledtével. A pollenhelyzet is változatlan, tízféle allergén növény van jelen alacsony koncentrációban a levegőben.

 

 

Elindulhatnak kirándulni, biciklizni, mehet a szombati rutin, nem fognak megázni, ha kimozdulnak. Csak szürke, szürkébb a szombat, mint kellene. Ettől persze még nem szomorú, csak napsütésben még vidámabb lehetne.