Megyei derbit játszanak a szegedi vízilabdás lányok

A Szentes ellen szállnak vízbe a női vízilabdázók ma este a bajnokságban. A fiatal csapat eddig a hét meccséből hatot elveszített, azonban a tavalyi utolsó összecsapáson nyert a Tatabánya ellen. Most bíznak a jó folytatásban.
Vass Imre

2023. január 20. 14:30

Megyei derbit játszanak a szegedi vízilabdás lányok

Nagyon fiatal játékosok alkotják a szegedi női vízilabda csapatot, így az idei bajnokságban a tisztes helytállás és a fejlődés a cél. Az eddigi hét bajnoki mérkőzésből hatot elveszítettek, de a tavalyi év utolsó összecsapásán a Tatabánya ellen, egy gólgazdag mérkőzésen 11-10-re nyertek. A csapat visszatért a Tiszavirág Sportuszodában, így tökéletes körülmények között tudnak készülni.

 

Varga Tamás vezetőedző elmondta, mivel nagyon fiatalok a játékosai nem mindenáron elvárás, de szeretné, ha pontot, vagy akár pontokat szereznének az esti mérkőzésen. Hozzátette, a lányok nagyon motiváltak, és egy női vízilabda mérkőzésen „bármi megtörténhet”.

 

A csapat legutóbbi összecsapásukon, még tavaly legyőzte a Szentest, ez is egy jó előjel lehet a ma esti mérkőzésre. Az ünnepek alatt mindenki feltöltődött és így bizakodóak. A győzelemhez most az kell, hogy valamennyi játékos a legjobb formáját hozza – mondta a vezetőedző, aki nagyon bízik játékosaiban. 

 

Ráski Lilla, az együttes egyik rutinos játékosa azt mondta, szeretnék folytatni a „nyerő szériát”. Mivel presztízs mérkőzésről van szó, így még jobban koncentrálnak majd. Ez mindenféle képpen szükséges a jó eredmény eléréséhez, valamint az, hogy higgadtan játszanak. Amennyiben így lesz, akkor értékesíteni tudják a helyzeteiket és összejöhet egy remek eredmény – tette hozzá a csapatkapitány, aki szerint, mivel kimondottan sok a fiatal játékos ez egy részről hátrányt jelenthet, hisz nincs még meg a megfelelő rutinjuk. Azonban abból a szempontból pedig előny, hogy sokkal lendületesebbek. 

 

Plusz motivációt ad még a lányoknak, hogy amennyiben győznek, akkor beérik megyei riválisukat.