Megveszi az E.On áramszolgáltatót MVM Energetika Zrt.

2,5 millió magyar ügyfelet érinthet az MVM döntése. A kormány a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény felhatalmazása alapján nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette az üzletet.
Vass Imre

2022. április 09. 15:37

Megveszi az E.On áramszolgáltatót MVM Energetika Zrt.

Czepek Gábor, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója korábban elmondta, stratégiai kérdésnek tartják, hogy ennek a tranzakciónak a következményeként az MVM Csoport végzi majd a teljes egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást Magyarországon.

 

Ennek a történelminek is mondható portfólió-bővülésnek köszönhetően az MVM már közel 10 millió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határon túl.

 

Az Orbán Viktor által jegyzett rendelet szerint a villamosenergia-ellátás biztonsága érdekében, közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű lett az E.On Áramszolgáltató Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlása.

 

A rendelet péntektől lépett hatályba, és az abban hivatkozott törvényi felhatalmazás alapján az összefonódást nem kell a Gazdasági Versenyhivatalnak bejelenteni, a hatóságnak azt nem kell vizsgálnia.