Megvan az időközi választás időpontja: Kiskundorozsma június 26-án voksolhat

Hamarosan időközi önkormányzati választást tartanak Kiskundorozsmán, miután megüresedett az egyéni önkormányzati képviselő helye azzal, hogy szerdán lemondott posztjáról Mihálffy Béla.
Bod Péter

2022. április 13. 15:47

Megvan az időközi választás időpontja: Kiskundorozsma június
26-án voksolhat

Mivel egy ember nem tölthet be egyidőben két képviselői tisztséget, ezért Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP) szerdán lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról. Tette ezt azért is, mert szombattól hivatalosan is ő nyerte meg Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókörzetében az országgyűlési választásokat a területi választási bizottság határozata szerint.

 

Mint a Szeged.hu-nak nyilatkozó Kocsis Zsolt a helyi választási iroda munkatársa elmondta, szombattól számítva három nap állt rendelkezésre a jogorvoslatra. Ennek letelte után szerdán Mihálffy Béla benyújtotta lemondását önkormányzati képviselői posztjáról.

 

Mivel 2019 októberében Mihálffy Béla a képviselő egyéni mandátumot szerzett, ezért ebben a választási körzetben időközi választásokat kell tartani. A helyi választási bizottság szerdán megtartotta ezzel kapcsolatos ülését. 

 

Ezen úgy döntött az idevonatkozó jogszabályok figyelembevételével, hogy 2022. június 26-án, vasárnap rendeznek időközi önkormányzati választást Kiskundorozsmán – mondta el hírportálunknak és a Szeged Televíziónak Kocsis Zsolt.

 

A Szeged.hu kérdésre a helyi választási bizottság tagja azt is elmondta, hogy a mandátumáról lemondó képviselőnek lemondásakor meg kell jelölnie azt a határnapot, amikortól a lemondása életbe lép. Mihálffy Béla esetében ez 2022. április 13-a. 

 

Ez egyben azt is jelenti, hogy a korábban Dorozsmán egyéni mandátumot szerző önkormányzati képviselő a szegedi közgyűlés legközelebbi munkájába már nem vehet részt, ott nem szavazhat.

 

Arról egyelőre nincs hírünk, hogy a Fidesz-KDNP kit indít Mihálffy Béla megüresedett helyén.

Címlapon

mutasd mind