Megvan az első győzelem: Szegedi VE-UVSE 13-8 (3-1, 5-4, 4-1, 1-2)

A Szeged gond nélkül, öt góllal győzte le vendégét, az UVSE-t a férfi vízilabda ob I szombati játéknapjának nyitómérkőzésén.
Vass Imre

2022. november 19. 19:10

Megvan az első győzelem: Szegedi VE-UVSE 13-8 (3-1, 5-4,
4-1, 1-2)

A hazaiak az ötödik fordulóban első szezonbeli sikerüket könyvelhették el, míg a fővárosiaknak továbbra sincs nyert meccsük ebben a bajnoki idényben.

 

A Szeged eddig két vereséget és két döntetlen játszott, a KSI-vel és a Kaposvárral osztozkodtak a pontokon.

 

A csapat a héten keményen edzett és szerencsére teljes volt a csapat, így a legerősebb összeállításban vehették fel a küzdelmet a fővárosiakkal.

 

Az első negyedet jobban kezdte a hazai gárda, el is húzott két góllal. A második negyed szorosabb volt, de az előnyét tovább tudta növelni a Szeged. A harmadik negyedben megint csak egy gólig jutottak a vendégek, míg a hazai csapat négyet is lőtt. Az utolsó negyedben egy kicsit kiengedtek Kiss Csaba tanítványai, de csak a gólarányt tudták csökkenteni a fővárosiak.

 

A mérkőzés legeredményesebbje a szegedi Kürti Dominik volt négy góllal. A játékos szerint ez volt az első mérkőzés a szezonban, ahol végig tudták dominálni a találkozót. Igaz voltak hibák, de azon dolgoznak, hogy ezt kijavítsák

 

Kiss Csaba, az SZVE edzője a találkozót követően elmondta, már az első pillanattól kezdve azt érezte, hogy éles a csapata. Szerinte ez annak is köszönhető volt, hogy a Kaposvár elleni mérkőzést kiengedték a kezük közül és a KSI-vel is döntetlent játszottak. A tréner szerint az UVSE egy jó csapat, de szerencsére végül is az ő akaratuk dominált az egész mérkőzésen és ez volt a győzelem kulcsa.

 

E.ON férfi ob I, alapszakasz, 5. forduló:

Szegedi VE-UVSE 13-8 (3-1, 5-4, 4-1, 1-2)