Megújul a járda, és tovább zöldül a József Attila sugárút

Ősszel elkészül a József Attila sugárút járdája, a sugárútra fákat is ültetnek, a gyalogos és kerékpáros közlekedést most egy időre emiatt korlátozzák. A tervek szerint a felújítást őszre befejezik.
Megújul a járda, és tovább zöldül a József Attila sugárút

Kisebb-nagyobb gödrök és repedések miatt már szinte balesetveszélyes közlekedni a József Attila sugárúti járdán. Az Osztrovszky utcánál négy iskola is van, a Kiss Ferenc-technikum, a Dózsa György-iskola, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola és a Szent Benedek Szakképzési Centrum. Éppen ezért 

 

ezen az oldalon a járdát, a szemközti oldalon pedig a gyalogút mellett a kerékpársávot is felújítják. A beruházást az önkormányzati útfelújítási keretből finanszírozzák és összesen 18 millió forintba kerül.

 

Tóth Károly, a terület önkormányzati képviselője azt mondta, a önmagában nem nagy az összeg, de rendkívül sokat jelent a fejlesztés az itt élőknek és az intézménybe járó tanulók, pedagógusok, szülők, valamint a villamosmegállóban közlekedő, sokszor idős emberek számára. Rendkívül fontos a balesetmentes közlekedés, és az, hogy esztétikailag is megújult József Attila sugárút.

 

A sugárút túloldalán már el is kezdték a felújítást, a tervek szerint, július 11-e óta dolgozik a kivitelező. A Brüsszeli körút sarkánál felszedték a járdát, itt korlátozzák a forgalmat.

 

„Megvágtuk az útalapot, a meglévő járdalapot. A hatóság majd eldönti, hogy melyik részét bontsuk meg és melyiket nem, mert a járda itt 1 méter 50 centi széles lesz. A hársfák alatt nő a zöldfelület területe, oda szegélyt raknak és egy új aszfaltos járda épül”

 

– magyarázta Kovács Sándor, a kivitelező Vízép Holding Kft. ügyvezetője. Az említett szakaszon továbbra is lehet majd gyalog és kerékpárral is közlekedni, de, de két sáv közé fákat ültetnek. Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a terület jelenleg kihasználatlan, ezért zöldterületként hasznosítják.

 

Van mit felújítani

 

„Hozzájáruljunk ahhoz, hogy esztétikailag is meg környezettudatos szempontból is javuljon ez a környék” 

 

– tette hozzá az alpolgármester. A felújítás első szakasza egészen a Szent György térig tart. A tervek szerint a beruházás iskolakezdésre elkészül. A téren a munkálatokat négy közműszolgáltató kezdi, így a burkolatot csak ezután szedik fel. Ezen a szakaszon a kivitelező október közepére készül el.

 

A beruházás 1. üteme a Brüsszeli körúttól a Szent György tér sarkáig tart, ezt befejezik augusztus 31-ig, A 2. ütem készül el október 15-éig.