Megszólalt a jobbikos disznóvágáson megtámadott V. Anita

A Blikknek nyilatkozott Szilágyi György, a Jobbik volt alelnökének élettársa. A 24 éves nő azt állítja, a párt decemberi eseményén egy korábbi jobbikos polgármester megpróbálta megerőszakolni.
Kékes Viktória

2022. május 17. 09:36

Megszólalt a jobbikos disznóvágáson megtámadott V. Anita

V. Anita elmondása szerint választókerületi szervezőként kapott meghívást tavaly decemberben a Jobbik disznóvágására, ahol a párt szabolcsi vezetői, a felső pártvezetés tagjai is hivatalosan voltak – éppen ezért furcsa, hogy élettársa, az akkor a pártban még vezető tisztséget betöltő Szilágyi György mégsem kapott meghívást a vidéki eseményre.

 

Szilágyi tehát nem volt ott, amikor Anitát a bulin becsalták egy szobába, az ajtót rázárták, az egyik jobbikos pedig erőszakoskodni kezdett vele. Segítségért kiáltott, amit Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke hallott meg, majd mentette ki a szobából.

 

Az üggyel állítása szerint azért nem fordult azonnal a rendőrséghez, 

 

„mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni.”

 

Ezt végül május elején, két héttel a Jobbik tisztújítása előtt tette meg. A kormánypárti sajtó szinte azonnal arról kezdett el cikkezni, hogy a Jobbik elnöke, Jakab Péter és kabinetfőnöke megpróbálták eltussolni az ügyet. Ezt az elnöki mandátumát a gyenge választási szereplés, és a kirobbant botrány ellenére sikeresen megőrző Jakab a Telexnek adott interjúban tagadta, és arról beszélt, hogy 

 

„legalább rendőrségi feljelentést tehettek volna már másnap. De nem ez történt, hanem vártak öt hónapot, és utána egy etikai beadványban fordultak a jobbik etikai bizottságához, ami nem egy nyomozó hatóság, hogy ebben a kérdésben igazságot tegyen. (...) De én azt nem tudom elfogadni, hogy a Gyuri azt mondja, decemberben azért nem fordult a hatósághoz, mert nem akart a pártnak ebből hátrányt okozni a kampányban. A tisztújítás előtt két héttel mégis megtette”.

 

Az ügyben május 11-én rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.