Megszenvedtünk ezért: továbbra sincs telitalálatos az ötöslottón, a világ legunalmasabb sorsolásán senki nem vitte el a több mint 3 milliárdot

Itt vannak az ötöslottó heti nyerőszámai.
Megszenvedtünk ezért: továbbra sincs telitalálatos az ötöslottón, a világ legunalmasabb sorsolásán senki nem vitte el a több mint 3 milliárdot

A Duna Televízióban élőben adott SzerencseSzombat című esztrádműsorban ezeket a számokat sikerült kihúzni ezen a héten:

tizenöt, harminckettő, negyvenkettő, ötvennégy, hetvenöt.

Ezt az öt számot senki sem találta el, így a jövő héten már majdnem 3,5 millárd forint lesz a főnyeremény.

Joker: 042241

Egyébként ezt a hat számot sem találta el senki, úgyhogy ez jövő héten már 90 milliót fog érni.

És hogy miért szenvedtünk?

Garai főszerkesztő csellel és fondorlattal rávett, hogy háromnegyed héttől nézzem a Duna TV-n adott lottósorsolást,

mert akkor olyan hamar meglesznek nekünk a számok, mint senki másnak, és az tök jó.

Úgyhogy időben el is kezdtem nézni a Duna adását, még egy kis híradóba is belekóstolhattam, ami majdnem pont olyan tragikus, mint az M1-en, amikor pedig elindult a számhúzás, villámként csapott belém a felismerés, hogy

itt nemcsak gyorsan kihúzzák a számokat két közjegyzővel, és viszlát, ahogy azt minden értelmes elképzelés diktálná, hanem valahol, valaki egyszer kitalálta, hogy jó ötlet a húzás köré egy komplett esztrádműsort pakolni.

Két műsorvezetővel, állandó zenekarral, és úgynevezett zenei csemegékkel, vagyis előadókkal, akik élőben lépnek fel.

Nem újkeletű dolog ez, csak hát mivel a műsor színvonala pontosan olyan, ahogy azt az ember egy Duna TV-n 2020-ban élőben közvetített zenés szórakoztató műsortól várja, ezért jó mélyen elnyomtam ezt az információt a tudatomban.

A műsort Harsányi Levente és Mák Kata Virág vezette, a szupersztárvendég pedig a – és itt egy pillanatra azért tényleg lefagytam – Groovehouse együttes volt, akik úgy tűnt, tényleg élőben adták elő húszéves dalaikat. Sőt, még egy olyat is játszottak, ami talán új. (Én legalábbis szerencsére még soha nem hallottam korábban).

A két műsorvezető pedig végig úgy csináltak, mintha a Groovehouse egy releváns zenekar lenne 2020-ban Magyarországon, akiknek simán komolyan lehet venni az olyan mondataikat, amik arról szóltak, hogy nem a már elért eredményeikkel foglalkoznak, hanem mindig új célokat tűznek ki maguk elé. Majd miután ezt elmondták, előadtak egy másik húszéves dalt.

Mák Kata Virág pedig időnként a halál súlytalan és jelentéktelen beszélgetés-jópofizás közben bemondta – mit mondta, ordította! –, hogy a főnyeremény 3 milliárd 300 millió. Vagy 3 milliárd 30 millió forint, ez nem mindig volt egyértelmű.

Aztán kihúztak négy számot, és a feszültséget azzal fokozták, hogy az ötödik előtt jött még egy dal és még egy kis beszélgetés, végül az utolsó szám.

Majd elköszönés, maszkot fel, és vége.

Mindez tartott 50 percig. Nem vicc, 50 kerek percig.

(Jó, az elején, amikor a Luxor számait húzogatták, volt még valami másik zenekar is, de az annyira unalmas volt, hogy már a nevüket is elfelejtettem, és beszélgettek egy kicsit két tévés kollégájukkal is, mert ma van a tévézés világnapja, vagy mi, ami akár édekes is lehetett volna, de sajnos tényleg nem volt az.)

Bele sem merek gondolni, mit követtem el, amiért Garai főszerkesztő rávett, hogy nézzem ezt meg, de hogy büntetésből csinálta, abban biztos vagyok.

Ennyire unalmas, semmitmondó, jelentéktelen ötven percet idén még semmivel sem töltöttem, pedig a 2020-as, karanténos évről beszélünk.

Abba pedig nem csak nem merek, de nem is akarok belegondolni, hogy

vajon mennyi adóforintból készül ez a műsor hétről hétre, és hogy van-e egyszerre az országban száz ember, aki ezt nézi, és akit tényleg érdekel.

Viszont abban, hogy legközelebb, ha rám kerül a sor, csak az utolsó tíz percben fogom bekapcsolni, egészen biztos vagyok.

A többesszám oka pedig az, hogy ebben az ötven percben szerintem gszl is szenvedett, mert képtelen voltam az adás közben nem folyamatosan kommentálni neki a látottakat Messengeren.

kmn

Tovább olvasom