Mégsem kell az államnak a közvilágítás

Kocsis Máté cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy a balatonfüredi frakcióülésen felmerült volna a közvilágítás államosítása.
Szlavkovits Rita

2023. február 23. 16:31

Mégsem kell az államnak a
közvilágítás

A kihelyezett Fidesz–KDNP frakcióülés után sajtótájékoztatót tartott a két szövetséges párt frakcióvezetője, újságírói kérdésre itt reagált Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a sajtóban a közvilágítás államosításáról megjelentekre. A füredi pártmegbeszélés utáni tájékoztatón több más téma mellett, a svéd és finn NATO csatlakozás magyar támogatásáról is szó esett.

 

 

Orbán Viktor a két ország csatlakozásának támogatására kérte a frakciók tagjait, de ahogy Kocsis Máté elmondta, a képviselők között többen ellenezték a katonai védelmi szervezet kibővítését. Kocsis arra nem tudott válaszolni, hogy a kormánypárti politikusok közül mennyien ellenzik a NATO csatlakozását a két államnak, de azt elmondta, hogy többen nem nézik jó szemmel, hogy a skandináv államok több ízben kritikus hangot ütöttek meg Magyarországgal összefüggésben. Voltak olyan képviselők is, akik azért nem támogatnák az új tagok felvételét a szervezetbe, mert azzal kiéleznék az amúgy is kritikus politikai helyzetet.

 

Magyarország az uniós országok közül az utolsók között dönt a két új tag támogatásáról, március elsején kerülhet a téma a magyar parlament elé.