Megoldódik a Kockaház utcai probléma

Évek óta jelzik a lakók, hogy veszélyes a közlekedés a Kockaház utcában. A keskeny útsáv mellett sok a parkoló autó, a Csanádi utcából és a Székely sor felől érkezők pedig nem férnek el egymás mellett. Mihálik Edvin a helyiekkel együttműködve most megoldást talált a problémára.
Rácz Csaba

2022. november 11. 17:13

Megoldódik a Kockaház utcai probléma

Ma még be lehet hajtani a Csanádi utcából a Kockaház utcába. A nyitóképünkön is jól látszik, hogy az úttest keskeny, a parkoló autók és kihelyezett kukák miatt két autó nem igen fér el egymás mellett, ha valaki a Székely sor felől érkezik éppen szemből.

 

Ilyenkor valaki vagy lehúzódik, ha van hely a parkoló autók között, vagy lefordul a keresztutcába, hogy elférjenek a szemben haladó járművek. Mivel társasházak szegélyezik az utat, így a gyalogosforgalom is nagy, a balesetveszélyre pedig sokan panaszkodnak.

 

A szomszédos utca a Korondi, ott már csak a Székelysor felé lehet haladni, az ellenkező irányban ki van téve a behajtani tilos tábla. Nagy is a forgalom, hiszen itt van a rendelő és a helyi fiókkönyvtár is. A Kockaház utcai lakók szerint az lenne a megoldás, ha az ő utcájuk is egyirányúvá válna, csak pont a másik irányba, így egy körforgalomhoz hasonló közlekedési rend alakulhatna ki. Az ötlettel megkeresték a körzet önkormányzati képviselőjét is.

 

Mihálik Edvin elmondta, az elmúlt három évben többször is megkeresték a környék lakói ezzel a problémával. 

 

A fiókkönyvtárban tartott fogadóórán a lakók megismerhették a terveket és támogatták is a javaslatot. Mihálik Edvin azt mondta, így hamarosan megoldódhat a probléma. Az önkormányzatnak mindössze a megfelelő kresztáblákat kell kihelyeznie a megfelelő helyekre, ehhez kért még némi türelmet.