Megnyílt a Lapos Beach: Szeged régi-új szabadstrandja

Még egy olyan szellemes szlogent is kitaláltak neki, mint az, hogy „Lapos – Magasan a legjobb!” De azért persze közel sem ez a legnagyobb fejlesztés, ami történt a partszakasszal.

Kész a Lapos, gyönyörű szabadstrandja van mától Szegednek, amit szerencsére a Tisza is – szó szerint – enged használni a városlakóknak. Tavaly ugyanis a vízminőség miatt sem volt értelme kialakítani egy szabadstrandot a folyón. Idén viszont minden összeállt, minden „jól jött ki”.

Harmincmillió forintból valósította meg a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont a beruházást. A területet közművesítették, konténer wc-ket, zuhanyzókat és öltözőket alakítottak ki, szemétgyűjtőket és bójasorokat telepítettek, hogy mindenki kulturált körülmények között pihenhessen a vízparton:

  • 245 méter vízvezetéket,
  • 265 méter csatornát,
  • 280 méter áram kábelt építettek be.

Több, mint 2000 köbméter földet mozgattak meg, két betonoszlopot is kiraktak a partra és egy 3,5 méter mély nyomott szennyvíz akna is elkészült..

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok, aki Jávorszky Ivánnal közösen adta át a Lapost arról beszélt, a 2019-es kampányban ígérte meg, hogy a szegediek megújult formában kaphatják vissza a Lapost.

A strandolók biztonsága érdekében térfigyelő kamerarendszer is van a Laposon, a vízimentői szolgálatot említeni sem kell. A szabadstrandon büfé is van, a Garden étterem stábja gondoskodik arról, hogy ne kelljen otthonról ennivalót hozni.

A Laposon százötven napozóágy, ötven „természetes napernyő” alatt várja a strandolni, pihenni vágyó szegedieket.

A Lapos Beach megnyitóját élőben közvetítettük a Facebookon, ez itt nézhető meg:

Az ünnepélyes átadó végén a Forma Táncsport Egyesület csoportjai egy rövid bemutatót tartottak, hogy aztán elsőként áztassák legálisan a lábukat a Tiszában a megújult Laposon.

gszl

Tovább olvasom