Megmenthette volna felesége életét a férj, ha mentőt hív hozzá, de ő lefeküdt aludni

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt az idős férfivel szemben, aki észlelte felesége rosszullétét, de nem segített neki.
Garai Szakács László

2022. május 17. 09:10

Megmenthette volna felesége életét a
férj, ha mentőt hív hozzá, de ő lefeküdt aludni

A vádirat szerint az egyik Csongrád-Csanád megyei kisvárosban élő nyugdíjas házaspár kapcsolata évek óta megromlott, mindkettejük rendszeres alkoholfogyasztása és állandó vitáik miatt. A sértetthez rosszullétei miatt évente több alkalommal kellett mentőt hívni, esetenként a vádlott telefonált. A feleséget korábban rövid ellátást követően mindig otthonába bocsátották.

 

A sértett 2021. április 8. délután ismét rosszul lett, a földre esett, ezt a férj is látta, ennek ellenére nem segített neki, a mentőket sem hívta, hanem lefeküdt aludni. Mire a férfi reggel felébredt, a felesége már elhalálozott.

 

A sértett halála órák alatt állt be, idejében érkező orvosi segítséggel élete megmenthető lett volna. A vádlott ezt követően egy sörözőbe ment, ahol elmesélte a történteket és ahonnan az ott dolgozók értesítették a háziorvost.

 

A vádirat szerint a vádlott bár felismerte a sértett állapotát, azonban azért nem hívott segítséget, mert könnyelműen bízott abban, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan a rosszullét nem vezet a felesége halálához. A főügyészség a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.