Megkérdeztük, mi épül a Dugonics téren: válaszolt is az Aldi, meg nem is

Tavaly július végén zárt be az egykori Domus Áruház helyét bérlő Tesco Expressz, és a Dugonics téri épület többi lakója is kiköltözött. Több mint fél évig nem történt semmi, a napokban azonban munkások jelentek meg az épületben és átalakítás kezdődött. Úgy hírlik, az egyik német áruházlánc nyit itt üzletet. Megkérdeztük az Aldi Magyarországot, valóban ők készülnek-e üzletet nyitni a belvárosban: válaszoltak is, meg nem is.
Rafai Gábor

2022. február 04. 16:09

Megkérdeztük, mi épül a Dugonics
téren: válaszolt is az Aldi, meg nem is

A Dugonics téri hatalmas áruházépületben 1980-tól 26 éven át a legendás Domus Áruház üzemeltetett bútoráruházat. Az áruházlánc megszűnése után 2006 áprilisában a Tesco-Global Zrt. kötött 15 éves bérleti szerződést a teljes épületre, az épület földszintjén szupermarketet nyitott, a fennmaradó területet pedig tovább bérleteztette, így került albérlőként az épület felső szintjére az Ázsia Áruház, valamint itt kapott helyet egy MobilPont is.

 

Július végén a bérbeadók szerződést bontottak, az épület augusztus elsejére teljesen kiürült.

 

Fotó: Szabó Luca

 

Már ekkor szóbeszéd tárgya lett a városban, hogy az Aldi Magyarország vette bérbe az épületet, ahol negyedik szegedi áruházát nyitja majd meg.

 

A német szupermarketláncnak jelenleg három áruháza működik Szegeden, akárcsak versenytársának, az ugyancsak német Lidlnek.

 

Utóbbi nem sokkal karácsony előtt a Vásárhelyi Pál utcában nyitotta meg új üzletét, így akár logikus lépésnek lehetne tekinteni versenytársa újabb lépését a szegedi piacon.

 

Az Aldi Magyarország sajtóosztályának tettük fel a témával kapcsolatos kérdéseinket: 

  • Igaz-e, hogy újabb áruházat nyitnak Szegeden, a Dugonics téren?
  • Mekkora alapterületű lesz az új üzlet és mikorra várható, hogy elkészül?
  • Mikor nyitják meg?

 

A német áruházlánc nevében a Solutions Communications Kft.-től Pákolicz Attila válaszolt kérdéseinkre. Ezt írta:

„Köszönjük az ALDI Magyarországnak címzett megkeresését. Szeretném tájékoztatni, hogy az ALDI jelenleg nem tud információval szolgálni a sajtónak hálózatának bővítéséről. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is.”

 

Egy biztos, az épületben most is lázas munka folyik, a többi meg majd kiderül…