Megkérdezik a szegedieket, mi a véleményük a geotermikus programról

Reykjavík után Európa második legnagyobb zöld távhőszolgáltató rendszere jön létre Szegeden. Ha teljesen befejeződik a program, 28 ezer lakásnak és ötszáz intézménynek biztosítja majd a meleget az így kiépült rendszer. Az európai uniós támogatással Szegeden 2018 óta kiépülő geotermikus rendszer teljes költsége 22 milliárd forint. Most közvélemény-kutatást indított a Szegedi Távfűtő Kft. a távfűtőrendszer átalakításáról.
Rafai Gábor

2022. július 11. 11:15

Megkérdezik
a szegedieket, mi a véleményük a geotermikus programról

A társaság az Európai Geológus Szövetség vezetésével részt vesz a Crowdthermal elnevezésű, uniós finanszírozásból megvalósuló projektben

 

– írja Facebook-oldalán a Szetáv. 

 

A projekt egyebek mellett a geotermikus energia közösségi elfogadottságát is vizsgálja azzal a céllal, hogy a további hasonló fejlesztések megvalósítói – Szegeden vagy Európában máshol – minél jobban figyelembe tudják venni a lakosság igényeit, be tudják vonni a helyi közösségeket a tervezési folyamatba, és így javuljon a tájékoztatás.

 

A szegedi távhőszolgáltató most azt kéri, hogy aki érintett a szegedi távfűtés geotermikus átalakítását célzó projektekben,

  • akár fúrás közelében lakik,
  • akár csak hallott, olvasott a projektről, vagy csak
  • van véleménye róla,

egy rövid, itt elérhető kérdőív kitöltésével mondja el gondolatait, tapasztalatait, hogy a jövőben hasznosítani tudják azokat.

 

A kérdőív alapvetően feleletválasztós kérdéseket tartalmaz, de arra is van lehetőség, hogy a kitöltők saját szavaikkal is elmondják tapasztalataikat, véleményüket. A kitöltés nagyjából 5-10 percet vesz igénybe. 

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind