Megkapta a kitüntetését a közmédia nyugdíjba vonuló vezérigazgatója és a Fidesz egyik kedvenc rádiósa is

Jól végezték a dolgukat.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 19. 18:01

Megkapta a kitüntetését a közmédia nyugdíjba vonuló vezérigazgatója és a Fidesz egyik kedvenc rádiósa is

Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Dobos Menyhért László, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatójának és Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adtak át Siklósi Beatrix újságírónak, a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának.

 

Dobos 2015-ben vette át a közmédia irányítását, azóta látható, hogy mit jelent számára a köz és a tájékoztatás.

 

A díj odaítélésének indoklásában a Miniszterelnökség azt írta:

 

Dobos Menyhért László „a hazai média területén több mint öt évtizeden át végzett mértékadó szakmai tevékenysége, különösen a Közszolgálati Kódex megalkotásában, valamint a magyar kultúra, a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzését szolgáló torockói Duna-ház létrehozásában vállalt szerepe elismeréseként” kapja a díjat.

 

Siklósi kossuthos tevékenysége is magáért beszél, 2018 óta ő vezeti az M5 kulturális csatornáját, ami a 444.hu emlékeztetője szerint a melegek kigyógyításáról és a Waffen SS Budapesten harcoló katonái hősiességéről is beszéltek már. Siklósi korábban rendszeresen osztott meg a Facebookon olyan tartalmakat, amikben Izrael és a zsidók ellen hangolt – írja a 444.hu. Utóbbi miatt 2014-ben elvették tőle a vallási műsorok szerkesztését az MTVA-ban

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind