Meghitt, családias hangulatú advent a Mátyás téren

A ferenceseknél először szerveztek adventi ünnepséget Alsóvároson.
Meghitt, családias hangulatú advent a
Mátyás téren

A Szűz Mária szobornál, a SZIA Kávézó forró italokkal, ételekkel készült, de a környékbeliek is hoztak süteményeket. A kilátogatókat a városrész önkormányzati képviselője, Kovács Tamás gazdasági alpolgármester köszöntötte, aki arról beszélt, az adventi koszorún talán az egyik legfontosabb gyertya a hité, amit ma, elsőként gyújtanak meg minden koszorún.

 

– Manapság talán még nagyobb jelentősége van az adventnek, a várakozásnak. Az egyre jobban szaladó világ, a türelmetlenség egyre jobban megnehezíti azt, hogy egy kicsit lelassuljunk, megálljunk. Az adventi várakozás, a hit gyertyája arra is felhívja a figyelmet, hogy törődjünk még jobban nemcsak a szeretteinkkel, hanem a távolabbi ismerőseinkkel is, fontos az, hogy mi történik a lelkekben. Hogy ilyenkor még jobban odafigyeljünk egymásra. Egy-egy kedves gesztus, apró figyelmesség ilyenkor többet jelenthet minden ajándéknál – mondta az alpolgármester, aki azt is megjegyezte, Alsóvárosban egy nagyon összetartó, egymásért sokat tevő közösség él.

 

 

Kovács Tamás ezután Mátyás atyával közösen meggyújtotta az alsóvárosi koszorún az első gyertyát.

 

A Mátyás téri délutánon karácsonyi díszeket is lehetett készíteni a kézműves sarokban, a frissen sülő fánkoknak mindenki nagyon örült.