Megfenyegették a mártélyi polgármestert és a képviselőket is

Van neked egy lányod, annak lehet szép élete, meg nem is annyira – így fenyegette meg Mártély most lemondott független polgármesterét egy helyi fideszes aktivista. Putz Anita szerint az ügy mögött Lázár János áll, aki nem tudja megbocsátani neki, hogy Márki-Zay Pétert támogatta a kampányban.
Vass Imre

2022. április 29. 15:56

Megfenyegették a mártélyi
polgármestert és a képviselőket is

A választások éjszakáján, a győzelem után Lázár János még a megbékélésről és az egymással való háborúzás lezárásáról beszélt. 

 

Pár nap múlva már azonban teljesen ellentétesen cselekedett, amikor a mártélyi polgármester tudta nélkül egyeztetésre hívta a testület négy tagját. Akkor még a politikus a sajtónak azt mondta csak a választásokon kapott támogatást köszönte meg. 

 

Nagyon gyorsan kiderült azonban, hogy nem erről van szó. A négyek szerdán „megpuccsolták” a Putz Anita polgármestert és megszavazták a képviselő-testület feloszlatását. 

 

A független polgármester egyértelműen politikai leszámolásnak tartja Lázár János lépését; szerinte az ellenfelei semmitől sem riadnak vissza és több képviselőt is megfenyegettek. 

 

Putz Anita, Mártély független polgármestere

 

A Szeged Televíziónak elmondta, a választásokat követően az egyik helyi fideszes aktivistán keresztül megüzenték, hogy még most méltósággal távozhat, ellenkező esetben 

 

van családja, van lánya, akinek „lehet egy szép élete is vagy lehet egy nem olyan szép élete is”. 

 

A falu első embere szerint nem csak őt, hanem több képviselőt is megfenyegettek és megzsaroltak.

 

A törvény szerint az új választást augusztus elején rendezik majd meg. Néhány képviselő, például a testület feloszlatásáról szóló javaslat benyújtója, Somodi István nem indul, azonban Putz Anita még nem döntötte el, hogy mit tegyen. Elmondta, érzi, hogy a településen van még támogatása, de azt is tudja, sokan úgy vélekednek, azért nem nyernek pályázatokat, mert ő a település vezetője. 

 

Ezzel kapcsolatban szarkasztikusan csak annyit mondotta, mennyiben így büntetik a településeket, akkor felesleges is választásokat tartani, inkább az országgyűlési képviselő mondja meg, kivel dolgozna együtt. 

 

Azonban ez már nem lenne demokrácia!