Megfenyegette Hadházy Ákost Pétervára fideszes polgármestere: Könyörögni fogsz

Az ellenzéki képviselő több olyan gyanús ügyet tárt fel a településen, amelyek Eged Istvánhoz és családjához köthetőek.
Kékes Viktória

2023. január 31. 09:30

Megfenyegette Hadházy Ákost Pétervára fideszes polgármestere: Könyörögni fogsz

Kihúzta a gyufát Pétervára fideszes polgármesterénél Hadházy Ákos. Az ellenzéki politikus múlt héten épp egy „jakuzzis, tornyos kastélyocskában” találta Eged Istvánt, aki arra hivatkozott: betegszabadságát tölti az 50 milliós uniós forrásból megépült „falusi szálláshelyen”

Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala

De nem ez volt az egyetlen gyanús eset, amire Hadházy felhívta a figyelmet. Korábban azt is bemutatta, hogy a polgármester és családtagjai több pályázaton is nyertek, egy fogadó fejlesztésére és bővítésére 25, egy horgásztó kialakítására pedig ötvenmillió forintot. Ez még önmagában nem lenne baj, csakhogy a pályázatokat támogató bírálóbizottság elnökét Eged Istvánnak hívják. Hadházy bemutatott egy olyan pick up terepjárót is, ami Eged háza előtt állt és a Magyar Falu Program támogatásával vásárolták. (Erről egyébként tudható, hogy a pályázók közül 113 olyan szervezet kapott támogatást, amely egyértelműen a Fideszhez köthető. A honvédelmi miniszter alapítványa például 7 milliót.

(forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Valamint arra is felhívta a figyelmet, hogy a településvezető fia vezeti Pétervására hulladékszállító cégét. 

(forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Feltehetően ezek miatt döntött úgy a polgármester, hogy Facebook-oldalán nyíltan megfenyegeti Hadházyt, aki először azt hitte, csak egy viccről van szó. Később bebizonyosodott, hogy valóban Eged írta a következőket:

 

„Biztos legyél benne, hogy találkozunk még. A család az mindenhol tabu, csak nálad nem. Könyörögni fogsz”.

(forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

A polgármester az RTL Híradónak már azt állította, nem fenyegetőzésnek szánta a kommentet, ő csupán arra célzott, hogy találkozni fognak még a bíróságon, és Hadházy bocsánatot fog kérni tőle. 

 

„Én az erőszak minden formáját elutasítom, ugyanakkor az erőszakkal való fenyegetés minket ért”. 

 

Eged állítása szerint ő és családja Hadházy videója miatt több ezer fenyegető üzenetet, telefont, levelet kapott, amikor most „jónevű ügyvédek” vizsgálnak. 

 

A Népszava megkereste a településen lakókat, akik azt mondták, 

 

„nem lepődtünk meg a polgármester stílusán, helyette is szégyelljük magunkat, csak hát mi már hozzá vagyunk szokva ehhez az arroganciához. Azt hiszi, ő mindenki felett áll”.

 

Bár azt nem engedték, hogy a lap újságírója fényképet készítsen róluk, azt szinte egyszerre sorolták fel, mi minden van a polgármester családjának tulajdonában: az újonnan épített szállodától kezdve a Kakas fogadón és a vízmű által bérelt irodán át egészen az autókig, amikben Eged Istvánt látják olykor felbukkanni. Elmondásuk szerint a polgármester választások előtt odavet valami koncot a nyugdíjasoknak meg a romáknak, de egyébként egész évben csak azt a néhány vállalkozót „eteti”, aki a haveri köréhez tartozik.