Megfélemlítik a háziorvosokat – Szegedi Híradó 2023. február 15-én

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. február 15. 19:00

Megfélemlítik a háziorvosokat –
Szegedi Híradó 2023. február 15-én
  • Nincs elég gyerek, nincs elég óvodapedagógus, az intézmények fenntartásának költsége pedig megháromszorozódott. A szegedi önkormányzat ezért úgy döntött a városban működő negyvenöt óvodából négyet bezár. Az átszervezést több szülő is kritizálja, néhányuk a szerdai bizottsági ülésre is elment, hogy hangot adjon véleményének. A Szegedi Óvodák igazgatója megnyugtatta őket: az átszervezés alatt is a legfontosabbak a gyerekek.
  • A rosszabbul teljesítő tanároktól pénzt vonnának el és ebből fedeznék a jóra értékeltek fizetésemelését. Ez szerepel a kormány bérrendezési javaslatában, amit a Népszava szerzett meg. A kormányzat erről a változatról sem egyeztetett, sem a szakmai, sem az érdek-képviseleti szervekkel, holott erre Brüsszelben kötelezettséget vállalt. A kormány évente akarja értékelni a pedagógusokat. A tervezetet mindkét szakszervezet elfogadhatatlannak tartja.
  • Közel kétszázan mentek el szerdán a Dóm térre szervezett rákszűrésre. A betegség elleni küzdelem világnapja alkalmából három szűrőbusz érkezett Szegedre, amelyekben általános egészségügyi állapotfelmérést tartottak.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

Címlapon

mutasd mind