Megerőszakolt rendőrnő ügye: nincs gyanúsított

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére válaszolt Polt Péter legfőbb ügyész, ebből derült ki, még tart a nyomozás, de egyelőre senkit nem gyanúsítanak.
Garai Szakács László

2021. december 29. 13:58

Megerőszakolt rendőrnő ügye: nincs
gyanúsított

„Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg, ezért az ügyben jelenleg nincs gyanúsított”

 

– többek között ezt válaszolta Polt Péter Harangozó Tamásnak, aki írásbeli kérdést nyújtott be Zsiga Katalin esete kapcsán.

 

 

Megírtuk mi is, a rendőrnőről a kollégái körében keringett egy videó, ebből szerzett tudomást arról, megerőszakolták. Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást, miután Zsiga Katalin feljelentést tett. A rendőrnőn kívül további hat embert hallgattak ki, emellett adatgyűjtést is végeztek és helyszíni szemle is volt. Polt Péter azt is írta, „a nyomozó ügyészség vizsgálni fogja a sértettet ért esetleges megalázó bánásmód miatt az előljáró felelősségét is”, ha az indokolt lesz.

 

Közben az rtl.hu érdeklődésére, a Szegedi Nyomozó Ügyészség azt közölte, hogy a rendőrnő tanúvallomása szerint ilyen a videófelvétel nem került a birtokába, és azt ő nem is látta.

 

„A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentő által hivatkozott videófelvétel nem létezik.”