Megerősítették az opciót: 2024-ig Garciandía biztosan a Pick Szeged jobbátlövője marad

A 26 esztendős, 204 centis spanyol szeretett volna maradni, és a klub is ezt szerette volna, így könnyen megállapodtak.
Garai Szakács László

2021. december 29. 12:46

Megerősítették az opciót: 2024-ig
Garciandía biztosan a Pick Szeged jobbátlövője marad

– Az első megállapodás 1+2 éves volt. Most ez megváltozik, így 2024-ig mindenképpen a Pick Szeged csapatát erősíti majd Imanol Garciandía. A spanyol játékossal nagyon elégedettek vagyunk eddig, gyorsan beilleszkedett a csapatba, felvette a ritmust, erősségünk lett. Egy remek sportolót ismerhettünk meg, így gyorsan is ment a szerződés aláírás – számolt be a friss hírről Kiss Bence, a Pick Szeged cégvezetője.

 

– Amikor a nyáron idejöttem, akkor egy évre írtam alá. És most meghosszabbítottuk két évvel, aminek nagyon örülök. Szerettem volna itt maradni, és a klub is szerette volna, ha maradok. Könnyen megállapodtunk egymással, hiszen mindenben egyetértettünk. Az, hogy három évet itt tölthetek, fantasztikus számomra. A Pick Szeged Európa egyik legnagyobb csapata. 20–23 éves korom óta az a célom, hogy lépésről lépésre haladjak, és eljussak egy ilyen nagy klubhoz. Ez most sikerült, de természetesen ennyivel nem elégszem meg. Mindig csak előre kell tekinteni, ahogy ennél a klubnál mondjuk. Most az a célunk, hogy címeket nyerjünk és ott legyünk a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A Pick Szeged számít karrierem csúcspontjának, úgyhogy nagyon boldog vagyok – nyilatkozta Imanol Garciandía.

Garciandía tagja a januári, magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatottnak. A magyar élvonalban eddig 13 meccsen lépett pályára – ő szerezte a Pick Aréna első NB I-es szegedi gólját – és 32 találatot jegyzett. A Bajnokok Ligájában eddig 31-szer volt eredményes.