Megbüntették a Szegedet és a Vardart is a BL-balhé miatt

A két csapat legutóbbi mérkőzésén, a férfi Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójának utolsó percében dulakodás alakult ki a pályán. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) mindkét csapatot büntette.

2019. május 25. 05:01

Megbüntették a Szegedet és a Vardart is a BL-balhé miatt

Az EHF honlapjának pénteki beszámolója szerint a fegyelmi testület megállapította, hogy a vendég Vardar brazil beállósa, a nyáron Veszprémbe igazoló Rogério Ferreira Moraes súlyos szabálytalanságot követett el, amiért a játékvezetők azonnal kizártak. A házigazda Szeged két játékosa, Dean Bombac és Matej Gaber ezt követően verbálisan és fizikailag is provokálta őt, ekkor a két csapat szinte összes kézilabdázója, illetve a szakmai stábok tagjai a pályára tódultak, de kimondottan erőszakos cselekmény nem történt.

Miközben állt a játék, a hazaiak korábban kiállított spanyol légiósa, Jorge Maqueda visszatért a pályára, a szakmai stáb tagjai közül pedig Djordje Ignjatovic és Marko Krivokapic is megsértette az EHF tisztviselőjét, ezért előbbit kizárták.

A testület a szlovén irányítót, Bombacot 3000 eurós bírsággal sújtotta, mivel ő robbantotta ki a dulakodást.

Fizikailag megtámadta ellenfelét, az ilyen önbíráskodás nem tolerálható 

– írták.

Gaber, Maqueda, Ignjatovic és Krivokapic egyaránt 2000 eurós büntetést kapott.

A klubnak 5000 eurót kell fizetnie a csapat viselkedéséért, illetve a biztonság és a rend nem megfelelő biztosításáért.

Ferreira Moraest nem büntették meg, mert a fegyelmi testület álláspontja szerint ellenfele testi épségére nem jelentett különös veszélyt, így a kizárás megfelelő szankció volt vele szemben.

A csapat viselkedéséért a Vardar 8000 eurós bírságot kapott, súlyosbító körülménynek tekintették, hogy a szezon során már előfordult hasonló eset a macedónokkal

A bizottság jelentése Stas Skube esetét nem említi: a szlovén irányító – a vendégek jelenlegi, a Szeged korábbi játékosa – a hajrában verbálisan és fizikailag is provokálta a hazai kispadon helyet foglalókat.

A fellebbezéseket hét napon belül lehet benyújtani az EHF-hez.

A május 5-én lejátszott mérkőzést 29-25-re a Szeged nyerte, de a jövő hétvégi, kölni négyes döntőbe 56-52-es összesítéssel a Vardar jutott.

A pályán lezajló jelenetek után a sajtótájékoztatót is feszült hangulat jellemezte, a részletekről itt olvashat és láthat videót.

(Borítókép: A Szeged és a Szkopje játékosai dulakodnak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott mérkőzésen a szegedi sportcsarnokban május 5-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Tovább olvasom