Megbosszulta magát a kihagyott tizenegyes: Belgium–Kanada 1–0 (1–0)

A mérkőzés képe alapján nem érdemeltek vereséget a kanadaiak, azonban a focit még mindig nem helyzetekre; hanem gólokra játszák és abból többet szerzett Belgium.
Vass Imre

2022. november 23. 23:17

Megbosszulta magát a kihagyott tizenegyes: Belgium–Kanada
1–0 (1–0)

Jól kezdték a kanadaiak a mérkőzést, bátran támadtak, ötletesen játszottak, több gólhelyzetet is kialakítottak. A 10. percben Carrasco a tizenhatoson belül kezezett, a bíró némi VAR-ozás után a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Davis állt, aki bűn rosszul rúgta a 11-est és azt Courtois kivédte.

 

A kanadaiaknak nem szegte kedvét a kimaradt gól, továbbra is bátran támadtak, rendkívül aktívak voltak. Hátul a védelem is jól ált a lábán, és csak egyetlen egyszer hibázott, de az a belgák ki is használták, a félidő végén Alderweireld jól indította a leshatárról kilépő Batshuayi, aki ballal a kapu bal oldalába lőtt. (1-0)

 

A második félidőben egy kicsit felpörögtek a belgák is, sokszor kellett a kanadai védőknek menteniük. Azonban túlzásba nem vitték a vörösök, így a második félidőben több gól nem született, és maradt az eredmény.

 

 

Belgium–Kanada 1–0 (1–0)

Katar, al-Rajjan, Ahmed bin Ali Stadion, 40 432 néző. Vezette: Sikazwe (zambiai)

Belgium: Courtois – Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen – Castagne, Tielemans (Am. Onana, a szünetben), Witsel, Carrasco (Meunier, a szünetben) – De Bruyne, E. Hazard (Trossard, 62.) – Batshuayi (Openda, 78.). 

Szövetségi kapitány: Roberto Martínez

Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Laryea (Adekugbe, 74.), Hutchinson (I. Koné, 58.), Eustaquio (Osorio, 81.), A. Davies – Buchanan (L. Millar, 81.), Hoilett (Larin, 57.) – A. David. 

Szövetségi kapitány: John Herdman
Gólszerző: Batshuayi (44.)