Megadható tizenegyessel egyenlített a püspöki csapat, így idén továbbra is veretlen a bajnokságban: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szombathelyi Haladás 1–1

Gajdos Zsolt tette, amit tennie kellett. Honti Hannázásnak talán túlzás lenne nevezni, amit csinált, de hogy túl gyorsan meggyógyult, az is biztos. Persze egy tizenegyesért nem kell agyonrúgatni magát az embernek.
Garai Szakács László

2022. február 27. 19:55

Megadható tizenegyessel egyenlített a
püspöki csapat, így idén továbbra is veretlen a bajnokságban:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szombathelyi Haladás 1–1

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szombathelyi Haladás 1–1 (0–1)

Merkantil Bank Liga NB II. 25. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Takács Tamás, asszisztensek: Rózsa Dávid, Ring Kevin.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Pejović, Gajdos (Gréczi, 85.), Farkas, Temesvári, Horváth K., Bencze, Kővári, Kovács, Kóródi (Dobos, 68.), Csoboth (Jammeh, 68.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Stieber (Szekér, 61.), Holdampf, Simut, Guzmics, Csilus, Bosnjak, Tóth (Monori, 90.), Szijjártó (Horváth R., 73.), Lencse, Tarján. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gól: Horváth K. (79. – 11-esből), illetve Tóth (29.).

Sárga lap: Stieber (27.), Rózsa (61.), Guzmics (83.), Gréczi (92.), Csilus (93.).

 

Rangadó lett. És egész nézhető rangadó lett, és nem azért lett nézhető, mert „adta a YouTube”. Hanem mert másodosztályú színvonalon labdarúgtak a srácok, és ez igencsak dicséretes akkor, amikor néha annak is örülünk, ha egyeneset rúgnak a labdába meg egymáshoz passzolnak. Ezeket a minimál-követelményeket ma bőven túlteljesítették.

 

Az első félidő közepén előbb még amiatt bosszankodott a püspöki stadion, hogy les miatt nem szereztek vezetést a hazaiak,

 

 

majd utána már amiatt kesereghetett mindenki, hogy az ellentámadásból vezetést szerzett a Haladás, az első értékelhető kapura lövésével, Tóth Milán László talált be.

 

 

A második félidőben becsülettel nyomtak Dragan Vukmir fiai, de a Tisza-parti alakulat tagjainak csak nem sikerült hálóba juttatnia a pettyest.

 

A kék-fekete zöldek a hajrában végül egy minimum véleményes tizenegyessel egyenlítettek. A büntető maga nem volt véleményes Rózsa kapust egy – ide vérmérséklettől függően lehet mindenféle csúnya szavakat behelyettesíteni – küldte el álltában Horváth Krisztofer György a másik irányba ahogy kell, majd a másik sarokba Balotellizte a játékszert.

 

 

De amíg ez a történés kialakult addig lehetett picit vitatkozni Takács Tamás sípmesterrel: egy bal oldali szegedi szabi szállt a hosszúra, amit keresztbe átfejeltek Rózsa ötöse előtt. Ezt gyakorlatilag mindenki tévézte, végül Gajdos ment érte, és már majdnem övé volt a labda, amikor Simut jött segíteni neki: egyszerre rúgtak a labda felé, és ez elég volt Gajdosnak ahhoz, hogy elessen. Takács sporttárs meg befújta a tizenegyest, VAR-ral lehet, átgondolta volna.

 

Az iksz igazából igazságos, idén még nem talált legyőzőre a Grosics. Áldás lenne az együttesen?

 

A teljes meccset itt újraizgulhatják – nehezítés: Haladás-drukker a kommentátor!