Meg tudjuk-e védeni titkaikat a hackerek korában? – a kiberbiztonságról szól a Pedagógia esték új sorozatának első előadása

A tavaszi évad egyik legizgalmasabb előadásával indul hétfőn a Pedagógiai esték programsorozata. Az IH Rendezvényközpont nagytermében Keleti Arthur, a T-Systems kiberbiztonsági stratégája, kibertitok jövőkutató, író és filmproducer a hackerek világba is beavatja az érdeklődőket.
Rafai Gábor

2022. február 18. 16:28

Meg tudjuk-e
védeni titkaikat a hackerek korában? – a kiberbiztonságról szól a Pedagógia
esték új sorozatának első előadása

Az előadásból többek között megtudhatjuk azt, hogy mi motiválja őket és ki ad nekik munkát. Szó lesz arról is, hogy meg tudjuk-e védeni az emberiséget a saját informatikai hibáitól.

 

„A kiberbiztonság olyan, mint az immunrendszer, azonosít, elhárít, biztonságot ad. Legalábbis ilyennek kellene lennie.

 

Az informatikai rendszerek fejlődése és kapcsolati hálózata csupán évtizedekre tekint vissza, szemben a biológiai rendszerekkel, amelyek évmilliók óta tökéletesítik magukat, vagy a társadalmi rendszerekkel, amelyek év-százezrek óta fejlődnek.

 

A mesterséges intelligencia térnyerésével mind a fejlődés, mind a problémák megjelenésének sebessége nagyságrendekkel növekszik. Miközben az emberi rendszereink, felfogásunk, reakcióidőnk nem tud alkalmazkodni ehhez. A kiberbiztonság feladata ezért sokkal hangsúlyosabb, mint korábban” – olvasható az előadás ajánlójában.

 

A pedagógia esték előadásaira jegyek válthatók az IH Rendezvényközpontban és online.

 

A rendezvényen való részvételhez nincs szükség védettségi igazolványra, de a maszk használata kötelező!

 

Az előadás időpontja február 21., hétfő, 18 óra.

 

Vélemények

mutasd mind