Még több gyerek üdülhet a szegedi önkormányzat balatonkenesei táborában

Tavaly megújult az önkormányzat balatonkenesei tábora, a többi között korszerűbb sportpálya is várja a gyerekeket. Idén már nemcsak az önkormányzat táborában nyaraló fiatalok élvezhetik ezt a lehetőséget, hanem a szezon előtt és után akár egész osztályok és sporttáborok.
Vass Imre

2023. január 19. 14:43

Még több gyerek üdülhet a szegedi önkormányzat balatonkenesei táborában

A balatonkenesei táborban évente közel hatszáz iskolás tölthet el tíz napot. Nagy segítség ez a szülőknek, mivel csak az étkezés költségeit kell fizetniük, a többit az önkormányzat állja.

 

A Szeged tulajdonában lévő 5500 négyzetméter alapterületű balatonkenesei gyerektábort az önkormányzat intézménye, a Nevelési és Kulturális Intézmények Gazdasági Szolgálata (NGSZ) üzemelteti. A szolgálat tavaly jelentős, mintegy 20 millió forintos felújítást végzett a területen.

 

Az önkormányzat évtizedek óta táboroztat itt kedvezményesen, több turnusban, sok száz szegedi iskolást a nyári szünetben. Idén azonban nem csak az önkormányzat által szervezett és támogatott táborok idején lehet igénybe venni a területet.

 

 

Tóth András, az NGSZ igazgatója elmondta, a hivatalos önkormányzati táborok előtt, azaz május elejétől június végéig, valamint a turnusok után augusztus végétől lehet igénybe venni a létesítményt. Várják az osztálykiránduláson résztvevő gyerekeket, vagy például a sporttáborok szervezőit.

 

Eddig is voltak megkeresések, de most az NGSZ szeretné a tábor kihasználtságát bővíteni, és ezért biztosítanak lehetőséget másoknak is. Az igényeket a szolgálat által megadott e-mail-címen lehet jelezni, ezután az NGSZ mindenkivel egyeztet a kéréséről. A megújult sportpálya mellett fedett pingpongasztalok, mozizási lehetőség is várja a gyerekeket. A területet továbbra is gyerekeknek, elsősorban egész osztályok részére biztosítják. A táborban egyszerre összesen százhuszan tudnak nyaralni. 

Vélemények

mutasd mind