Még mindig nincs gyermekorvosi ügyelet a Szilágyi utcában

A pandémia kezdetén szűnt meg, azóta két lehetősége van a szülőknek: vagy a gyermekklinikára viszi be a gyerekét ha éjszaka vagy hétvégén betegszik meg vagy a háziorvosok telefonos tanácsadó vonalát hívja. Néhány hete a lázas, hasmenős, hányós gyerekeket már Újszegeden, a korábbi gyerekkórházban fogadják.
Csala Gabriella

2022. április 27. 12:24

Még mindig nincs gyermekorvosi ügyelet
a Szilágyi utcában

A koronavírus-járvány kezdetén megváltozott a gyermekorvosi ügyelet rendje és helyszíne. Mivel már a járvány első hullámában megtiltották a 65 éven felüli háziorvosoknak, hogy részt vegyenek az betegellátásban, így más megoldást kell találni a kicsik éjszakai és hétvégi ellátására, hiszen így az ügyelet gyakorlatilag ellehetetlenült.

 

Ez a rendszer azóta is így működik. Most csak annyi változott, hogy a hurutos, hasmenős gyerekeket a klinika újszegedi részlegében látják el ügyeleti időben, hogy ne veszélyeztessék a gyermekklinikán fekvő krónikus betegeket.

 

A házi gyerekorvosok a koronavírus-járvány kezdete óta működtetnek egy telefonos ügyeletet, ahol a szülő elmondása alapján eldönthetik, mi a teendő a váratlan tünetek megjelenésekor. Ebben a telefonos ügyeletben már minden házi gyermekorvos részt vesz, itt ugyanis nem számít az életkor.

 

Nézzék meg a Szeged Televízió tudósítását!

Címlapon

mutasd mind