Még mindig nem tudjuk mennyibe kerül az augusztus 20-i tűzijáték

Titkolózik a kormány.
Kékes Viktória

2022. augusztus 03. 10:20

Még mindig nem tudjuk mennyibe kerül az augusztus 20-i tűzijáték

Miközben egyre több település, köztük Szeged is lemondja az idei augusztus 20-i tűzijátékot az egyre súlyosabb gazdasági válság és szárazság miatt, a kormány erre nem hajlandó.

 

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára hétfőn, a rendezvény biztonságos és zavartalan lebonyolításáért felelős operatív törzs első ülésén azt mondta, politikai hangulatkeltés zajlik a tűzijáték ellen, ráadásul a beszerzések is megtörténtek, 

 

„ebben a pillanatban drágább lenne lemondani, mint megtartani”.

 

Azt egyébként, hogy a drága pontosan mit jelent nem tudni, mivel továbbra sem árulja el a kormány, mennyi pénzt szán idén a költséges látványosságra. 

 

Annyit tudunk biztosan, hogy tavaly összesen 11,78 milliárd forintot költöttek a Szent István napi rendezvénysorozatra, illetve, hogy csak a tűzijáték kellékeit 1,65 milliárd forintért szerezte be a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

 

Bár nyilvánvaló, hogy a kormány álláspontját nem lehet megváltoztatni, az aHang civil szervezet ma adja át az MTÜ-nek a pazarló tűzijáték megtartása ellen gyűjtött csaknem 200 ezer aláírást.