Még ma is május van, simogató napsütéssel, gomolyfelhőkkel

Újrakezdődik a melegedés, hogy a hőségriasztásokban meddig jutunk el, az még kérdéses, de ma még biztosan kellemesek a körülmények, mindenféle szempontból.
Garai Szakács László

2022. július 12. 06:54

Még ma is május van, simogató
napsütéssel, gomolyfelhőkkel

Gomolyfelhős, napos idő várható, időnként össze is állhatnak a gomolyok, azaz hosszabb időre is beborulhat az ég, sőt, akár néhány csepp eső is eshet, ám annak van sokkal nagyobb valószínűsége, hogy csak lelkesen eltakarják a napot a felhők, majd arrébbmennek. A levegő tizennégy fokról melegszik fel huszonhatig, éjszaka tizenhét fokban alhatunk el. A szél ma is szinte végig északnyugatról fúj, délután kicsit megélénkül, akkor egész hevesen fúj majd.

 

A levegő minősége ma is elsőosztályú, megint az ózon az elsődleges szennyező anyag, szálló porból napok óta alig van a levegőben – ezt egyáltalán nem bánjuk. A polleneknél ez már koránt sincs így, sőt: a fenyőfélék úgy gondolták, nekik megint tele kell szórni a levegőt a magvaikkal...

 

 

Örüljünk annak, hogy még ma is májusi időjárási körülményeink vannak! Sétáljon egyet a városban, vagy csak üljön le egy kicsit a Széchenyi téren! Ha nem muszáj, ne rohanjon haza, vegye észre Szeged szépségeit, amit nem mindig van időnk, energiánk észrevenni, megfigyelni!