Még ki sem jött a börtönből a volt polgármester, már vett is néhány hektár földet

Februárban szüntették meg a letartóztatását Újszentiván polgármesterének, de még a rácsok mögött elintézett egy-két ügyet, földet is vett.
Szlavkovits Rita

2023. február 09. 13:40

Még ki sem jött a börtönből a volt polgármester, már vett is néhány hektár földet

Tavaly február 9-én tartóztatták le Putnik Lázárt, Újszentiván korábbi polgármesterét, akit azzal gyanúsítanak a nyomozók, hogy a munkásszálló beruházást túlárazták, majd a valós költségek után megmaradó pénzt saját célokra fordították. Így 113 millió forint landolt illetéktelen helyen, például, a polgármester dunántúli ingatlanaiban, de a kivitelező is kapott a pénzből. A volt polgármester letartóztatását többször is meghosszabbították, végül a napokban döntött a Kecskeméti Járásbíróság arról, hogy csütörtöktől házi őrizetre változtatják a letartóztatást, ezért hazamehetett. 

 

Azt a Szabad Európa tudta meg, hogy

 

 a volt polgármester, annak ellenére, hogy rácsok mögött volt, mégis egy irodát is elvezethetett volna. 

 

Például, vásárolt egy darab földet Újszentivánon 4,8 millió forintért. Ez úgy derült ki, hogy a termőföld vásárlását ki kell függeszteni 60 napra, így pont a polgármesteri hivatalban szembesültek a dolgozók azzal, hogy a meggyanúsított polgármester ügyködött a börtönben. Furcsa, hogy a kifüggesztett dokumentumon egyszer tavaly nyári dátummal szerepel a volt polgármester aláírásának ellenjegyzése, majd végül az idén január 27-én „pecsételte” le az ügyvéd.  

 

Akadt egy másik ügy is, amit a jelenlegi polgármester feltételezése szerint a rácsok mögött intézhetett el az előde.

 

 Legalábbis erre jutott Bodó Imre, amikor az egyik intézményük vezetői kinevezését kérték be az érintettől, és ő egy ideig halasztgatta a kérés teljesítését. Majd amikor a vezető váratlanul bevitte a kinevezéséről szóló papírt, arról hiányzott az iktatószám. Bodó feltételezése szerint nem kizárt, hogy a szóban forgó dokumentumot is utólag, a börtönben írta alá a most már csupán enyhébb kényszerintézkedés alatt álló egykori polgármester.