Még kerékpárosbarátabb lett Szeged belvárosa

Fontos folyosót festettek fel a Széchenyi téren és a Kígyó utcában is újabb, lényeges változás történt.
Még kerékpárosbarátabb lett Szeged
belvárosa

Folyamatosan bővül a belvárosi kerékpáros hálózat egyre biztonságosabbá téve a biciklis közlekedést. Azon már Szegeden egyetlen autós sem lepődik meg, ha egy egyirányú utcában szembejön vele egy kerékpáros a belvárosban, hiszen lassan minden ilyen utcában lehetőségük van arra, hogy ezt szabályosan megtegyék: kerékpársávot, kerékpáros nyomokat jelölnek ki nekik a biztonságos és zöld közlekedés érdekében.

 

 

Ennek a fejlesztésnek van két új, látványos példája, az egyik ráadásul az autósok szempontjából a „szokásosnál” is fontosabb.

 

A Széchenyi téren a Tourinform iroda előtti szakaszon, ahol a trolik és a buszok kanyarognak ki a térről a Károlyi utcán át a Bartók tér felé, festettek fel egy kerékpárutat.

 

A Mercedest ne utánozzák, teljesen rosszul parkol. A biciklisek viszont bátran használják az új kerékpárutat! (fotók: Szabó Luca)

 

A Kígyó utcában pedig azután, hogy megfordították a parkolás irányát, kerékpársávot jelöltek ki a parkolókkal szemben.

 

 

Ez azt jelenti, hogy az egyirányú utca baloldalán, az üzleteknél, a járdával párhuzamosan már nem lehet sem megállni, sem várakozni. Figyeljenek oda erre, nemcsak vezetni nem jó rutinból, parkolni sem!

 

A járdával párhuzamos parkolást a Kígyó utcában el kell felejteni, az a rész immár a kerékpárosoké