Még hivatalosabb: aláírta a Fidesz támogatásával induló milliárdos Nemesi Pál a szegedi Fidesszel kötött megállapodást

Eddig állítólag csak üzengettek a sajtóban, most ennek lett vége: kölcsönösen feltételeket szabtak egymásnak, ezeket elfogadták, így nem volt akadálya annak, hogy el- és beismerjék, Nemesi Pál a Fidesz polgármesterjelöltje Szegeden.

2019. július 22. 14:35

Még hivatalosabb: aláírta a Fidesz támogatásával induló milliárdos Nemesi Pál a szegedi Fidesszel kötött megállapodást

Nemesi Pál a Bartók Csabával megtartott közös sajtótájékoztatón ugyan elmondta néhányszor, hogy továbbra is független jelöltnek tartja magát, de ha valaki aláír egy megállapodást, egy párttal, akkor onnantól kezdve végképp sok mindennek lehet mondani, kacsának is, például, de függetlennek semmiképpen.

Az ünnepélyes aláírás előtt előbb Nemesi Pál majd Bartók Csaba mondta el, melyek voltak azok a nyitott kérdések, amelyeket meg kellett vitatni. A moderátor szerepét magára vállaló Belénessy Csaba is átismételte, Nemesi Pál nyitott mindenkivel az együttműködésre, és nem zárkózik el attól, hogy másokkal is megállapodjon. A felvezetés után pedig tényleg jött Nemesi és Bartók.

Kitérőben (fotók: Szabó Luca)

Kölcsönösen bevallották, régóta ismerik egymást „nyilvánosan is tudunk találkozni, jó viszonyt ápolunk egymással” – mondta Bartókról Nemesi, aki szerint Bartók világos kommunikációt folytat. Ilyen beszélgetéseken vetődött föl a gondolat, hogy „kössünk szövetséget Szegedért”, mondta Nemesi, aki a sokszoros egyeztetések ellenére a sajtóból értesült Bartók és a szegedi Fidesz elképzeléseiről.

Ezek után pláne furcsa, hogy Nemesi azt is elmondta, azok a kérdések, amelyekről a sajtótájékoztató után aláírásukkal végképp megállapodtak, régóta ismertek, nincs bennük semmi újdonság – akkor viszont miért esett neki rosszul a bartóki nyilatkozat?

Ezekről állapodtak meg:

  • kerítés a határon,
  • harmadik híd megépítése mindenáron, teljes mellszélességgel és garanciát vállalva
  • a tízezer forintos, idén először a nyugdíjasoknak és a kisgyermekeseknek adott szociális juttatás 13 ezer 500 forintra emelése.
Aláírásban

A milliárdos polgármesterjelölt végül megköszönte a szegedi Fidesz támogatását, „bízunk a közös jövőben”, mondta Nemesi.

Bartók Csaba ezután arról beszélt, örömmel támogatják Nemesi Pált, egyúttal kijelentette, mind a húsz szegedi választókörzetben a Fidesz–KDNP indít jelöltet. Lesznek, akik újra indulnak, de sok lesz az új induló is. Ő azonban nem lesz köztük.

A sajtótájékoztató végén Nemesi Pál interjút adott honlapunknak, hamarosan külön cikkben olvashatják a polgármesterjelölt nyilatkozatát.