Medián: Márki-Zay Péter megelőzte Karácsony Gergelyt, most már ő Dobrev Klára legerősebb kihívója

Hann Endre ismertette a szerdai HVG-ben megjelenő Medián kutatás eredményeit az ATV Voks című műsorában. Az eredmények alapján már nem Karácsony Gergely, hanem Márki-Zay Péter lehet Dobrev Klára legesélyesebb kihívója.

2021. október 05. 22:40

Medián: Márki-Zay Péter megelőzte Karácsony Gergelyt, most már ő Dobrev Klára legerősebb kihívója

Az október első napjaiban végzett közvélemény-kutatás szerint jelentős fordulat állt be az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott miniszterelnök-jelöltek népszerűségében. A meglepő eredményekkel végződő felmérést az a Medián kutatóintézet végezte, aminek korábban Karácsony Gergely is éveken át munkatársa volt.

A második fordulóban szavazni szándékozók 37 százaléka Dobrev Klárát, 33 százaléka Márki-Zay Pétert, míg 24 százaléka Karácsony Gergelyt támogatná.

A Demokratikus Koalíció jelöltje tehát megőrizte az első helyet, de két kihívója helyet cserélt. Annak, hogy Márki-Zay Péter megelőzte Karácsony Gergelyt, azért van nagy jelentősége, mert folyamatosan zajlanak a két jelölt között a tárgyalások arról, melyikük lépjen vissza a másik javára az október 10. és 16. között tartandó második forduló előtt.