Matolcsy Ádám beismerte, hogy lakott abban az 1,3 milliárdos villában, amit az MNB kutatóközpontnak vett meg

A jegybankelnök fia most nem a közpénzből vásárolt luxusingatlanban lakik, de nem zárja ki, hogy a jövőben visszaköltözik az épületbe.
Kékes Viktória

2022. február 18. 10:32

Matolcsy Ádám beismerte, hogy lakott abban az 1,3 milliárdos villában, amit az MNB kutatóközpontnak vett meg

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Matolcsy Ádám felesének Instagram posztjaiból jött rá, hogy a 2015-ben 1,3 milliárd forintból vásárolt villában a jegybankelnök fia lakhat. 

 

Matolcsy Ádám az RTL Híradó kérdésére elismerte, hogy lakott az épületben. Azt írta, hogy jelenleg ugyan nem tartózkodik ott, és az sem kizárt, 

 

hogy a jövőben is igénybe fogom venni a bérleti konstrukciót, mert a villa tulajdonosa akár néhány hónapos időre vagy akár rendezvényekre is bérbe adja azt. 

 

Hogy ki az épület tulajdonosa - nem tudni. A villát ugyanis 2019-ben egy Felis nevű magántőke alapnak adta el az MNB. Ezeknek épp az a lényege, hogy ne lehessen kideríteni ki a tulajdonos. 

 

A Válasz Online tavaly májusban 43, a kormányhoz köthető, az utóbbi időben gombamódra elszaporodó magántőke alapot mutatott be. Ezek annyiban különböznek a –  kormány által szintén kedvelt – közfeladatot ellátó közérdekű alapítványoktól, hogy míg előbbi esetén legalább azt lehet tudni ki hozta létre őket és ki rendelkezik a közvagyon felett, utóbbi esetén rendre azt látni hogy visszaélésszerűen, politikai indíttatású, „arc nélküli” bevásárlásokra használják. Novemberre számuk 78-ra emelkedett, ebből 55-öt Mészáros Lőrinc-, Tiborcz István-, Matolcsy György- vagy Rogán Antal-közeli cégek kezelnek. 

 

 

Sajtóhírek szerint a Felis Matolcsy Ádám jóbarátjához, a Nemzeti Banktól hárommilliárdos munkát elnyerő Száraz Istvánhoz kötődik. 

Címlapon

mutasd mind