Másodszor választotta meg a közmédia az év szavát: 2021-ben a család lett a nyerő

A Montágh Testület tagjai  szavaztak a családra. Az év szavát 2020-tól minden év végén hirdetik ki, 2020-ban az „egymás” szó volt a befutó.
Rafai Gábor

2022. január 03. 14:46

Másodszor választotta meg a közmédia az év szavát: 2021-ben a család lett a nyerő

A családot választotta a 2021-es év szavának a közmédia a Montágh Testület tagjainak szavazata alapján még december 30-án.

 

Az anyanyelvi kultúra ápolására létrehozott testület indoklása szerint az 2021-es év szavának választott család az összetartozást fejezi ki, jelentése azonban túlmutat szülők és gyermekeik együttélésén.

 

„A 2021-es évben mutatkozott meg igazán a család fontossága, ereje. A család társadalmi együttélésünk alapja, a keresztény kultúra elválaszthatatlan része, érzelmi és szellemi közösség. A család kötelekében tud megmutatkozni az igazi összetartozás, hiszen a családtagok mindig bizalommal támaszkodhatnak egymásra. A hétköznapok kihívásaival szemben is a család jelenti az utolsó védőbástyát: sodorjon bármerre az élet, a család bennünk és velünk marad” – indokolta a döntést Vadász Ágnes, a Montágh Testület elnöke.

 

2020-ban első alkalommal, hagyományteremtő céllal választotta meg a közmédia az Év szavát, ami akkor az „egymás” lett. Az indoklás szerint azért, mert ez a szó kifejezi, hogy mindannyian felelősek vagyunk magunk mellett másokért is.

 

(Képünk illusztráció)