Másodfokú hőségriasztással indul a hét Szegeden

Ez az első nyári napunk, amikor a napi középhőmérséklet huszonhét fok felett valószínű.
Garai Szakács László

2022. június 27. 06:39

Másodfokú hőségriasztással indul a
hét Szegeden

Az óvatos fogalmazás az Országos Meteorológiai Szolgálaté, én – stílben maradva – egy fokkal bátrabb vagyok: lesz. Azaz nem azt mondom, hogy valószínűleg huszonhét fok fölött lesz a napi középhőmérséklet, hanem afölött lesz. Egész Csongrád-Csanád megyében másodfokú hőségriasztás van érvényben. A levegő huszonegy fokról melegszik fel harmincnégyig, éjszaka huszonnégy fokban alszunk el. A melegedés nagyon gyors lesz, már a délelőtt közepén harminc fok fölött lesz a hőmérséklet és csak valamikor sötétedés után csökken harminc fok alá. Koradélutánra érkezik egy-két díszfelhő az égre, de ezekből a gomolyokból nem esik eső. A szél jellemzően délkelet felől lengedez.

 

A levegőminőség jó, hosszú idő után újra az ózon az elsődleges szennyező anyag, ebben a hőségben ezen nem is nagyon lehet csodálkozni. Az allergiát okozó növények közül továbbra is kilenc szórja intenzíven a magvait, a legjobban a pázsitfűfélék, a csalánfélék és az útifű.

 

 

Napszemüveg és ásványvíz nélkül sehova ne induljon el. És fontolja meg, hogy magával viszi az esernyőt is – napernyőnek.