Másfél hónapnyi segítség: elkezdte kiszállítani Szeged a szociális tűzifát – 75 millióból vásároltak, soha ennyi pénzt nem fordítottak még erre

Kilencedik éve oszt szociális tűzifát Szeged. Az önkormányzat idén az augusztus 20-i tűzijátékra szánt összeget is tűzifavásárlásra fordította, de ezen felül is jelentősen megemelte a támogatási keretet, így idén hatszáz család kapott idén száraz, összehasogatott tűzifát.
Másfél hónapnyi segítség: elkezdte
kiszállítani Szeged a szociális tűzifát – 75 millióból
vásároltak, soha ennyi pénzt nem fordítottak még erre

Eredetileg 24 millió forintot fordított volna Szeged szociális tűzifára, de ezt az összeget kétszer is megemelte, másodjára igen jelentősen:

 

Kellett is a legutóbbi, két és félszeres emelés: ennyien még sosem igényeltek tűzifát, 2022-ben hatszáz család kapja ilyen támogatást az önkormányzattól.

 

Kovács Tamás, Szeged gazdasági alpolgármestere Újszegeden a Hatházaknál az Alsó kikötő soron azt mondta, két ütemben szállítják ki az igénylőknek a tűzifát: előbb négyszáz családnak egy korábbi beszerzésből megvett tüzelőt visznek ki, de közben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél már hasítják a maradék kétszáz kalodányi fát is. A gazdasági alpolgármester úgy számol, hogy legkésőbb október végére mindenkihez eljut a tűzifa, de akinek csak tudják kiszállítják már a hónap közepéig.

Horváth Mária harmadszor igényelt tűzifát az önkormányzattól, ez az egy erdei köbméter másfél hónapig lehet elég.

 

 

– A falakon keresztül megy itt ki a melege, ez a baj, tetszik érteni?! Nem a nyílászárókkal van a baj, hanem a fallal. Ennek a segítségnek köszönhetően novembernél hamarabb nem kell tűzifát vennem. Nagyon megdrágult a fa. Telefonáltam a tüzépeknek, szállítással együtt 100 ezer forint most egy erdei köbméter. Velem él a beteg gyerekem, nem lehet hülyéskedni, fűtenem kell. Ha itt körbenéz, láthatja, itt, a környékén senki nincs elszalajtva pénzzel. A nyugdíj az ló... Meg kell gondolni, mikor, hogyan vásárolunk és minden segítségnek nagyon örülünk – mondta Horváth Mária.