Márton Anita betegség miatt nem indul az atlétikai Eb-n (frissítve)

Rekordlétszámú magyar csapat, csaknem 50 versenyző utazik az augusztus 15-21. között, Münchenben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra. Sajnos azonban Márton Anita nem lesz ott.
Vass Imre

2022. augusztus 10. 13:51

Márton Anita betegség miatt nem indul az atlétikai Eb-n (frissítve)

Az olimpiai bronzérmes, fedett pályás világbajnok súlylökő megbetegedett, így nem tud elutazni a bajor városba. A szegedi nehézatléta koronavírussal fertőződött meg.

 

Eperjesi László, Márton Anita edzője elmondta, tanítványa nincs jól, fáj a torka, láza is van és az általános gyengeség jellemző rá.

 

Hozzátette, csalódottak, mert egész évben az Eb-re készültek, ennek érdekében a vb-t is kihagyták, a súlylökő Münchenben térhetett volna vissza - szülése és sérülése után - arra a szintre, ahol régen volt.

 

Eperjesi László kiemelte, most próbálnak majd közelebbi célt kitűzni, ami várhatóan a fedett Eb lesz, mivel a jövő augusztusi budapesti világbajnokság még nagyon messze van.

 

Márton Anita formájáról elmondta, feljövőben volt, edzésen 3 kg-os golyóval 20,35 métert is lökött. „Ez olyan 18,5-19 méter közötti eredményre lett volna alkalmas 4 kg-os golyóval” - jelezte a szakember.