Mart aszfaltszőnyeget terítenek a sziksósi kiskertek földútjaira

Azt ígérte Komjáti Zoltán az Összefogás Szegedért önkormányzatiképviselő-jelöltje, hogy szorgalmazni fogja, kapjanak szilárd burkolatot az ilyennel nem rendelkező sziksóstói utcák. Az aszfaltozás szerdán elkezdődött.
Bod Péter

2022. június 16. 16:56

Mart aszfaltszőnyeget terítenek a
sziksósi kiskertek földútjaira

Öt napig dolgozik a helyszínen a Norbo-Ép Kft, közel harminc munkása, így szilárd burkolatot kap szinte teljes hosszában három utca:

  • a Vereshomok,
  • a Tárnokfű és
  • a Zöldfási.

 

A munkák szerdán a Vereshomok utcában kezdődtek. A helyszínen Komjáti Zoltán elmondta: a helyi lakosok kérése volt az aszfaltozás, hogy ezzel javítsák a kiskertes övezetben az utak állapotát.

 

– A helyszínre érkező mart aszfaltot speciális munkagéppel „húzzák fel”, korábban a kiszállított mart aszfalt lapáttal és talicska segítségével került a helyére, most ennél egy lényegesen korszerűbb és célra vezetőbb módszert alkalmaznak – mondta el a képviselő-jelölt.

 

 

– A most folyó kivitelezési munka során 13 ezer négyzetméteren aszfaltoznak – mondta el kérdésünkre Terhes Gergő, a Norbo-Ép Kft projekt referense. Az útpályáját előbb kiegyenlítették, és erre kerül rá az ötcentis aszfaltréteg aszfaltozógéppel, amit azonnal hengerelnek.

 

Hat teherautó folyamatosan szállítja a helyszínre az önkormányzattól kapott 630 köbméter mart aszfaltot.

Címlapon

mutasd mind