Maróth Gáspár vezetheti Orbán katonai irodáját, Palkovics állami céget irányít majd

A Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezetését lája majd el. A tárca hétfőn felmentett államtitkára pedig Orbán Viktor új katonai irodájának első embere lesz.
Kékes Viktória

2022. november 16. 08:05

Maróth Gáspár vezetheti Orbán katonai irodáját, Palkovics állami céget irányít majd

Régi közhely, hogy a Fidesz senkit nem hagy az út szélén, így a múlt héten kurtán-furcsán lemondott Palkovics Lászlónak sem kell aggódnia: az állami tulajdonú N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz. A hírt a honvédelmi tárca vezetője, Szalay-Bobroviczky Kristóf jelentette be, amikor Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva a védelmi ipar fontosságáról beszélt:

 

„Az erős védelmi ipar Magyarország biztonsági érdeke, hiszen a védelmi ipari beruházások stratégiai előnyt jelentenek Magyarország számára. Ez egyben a nemzetközi rendszerhez kapcsolódó nemzeti védelmi innovációs rendszer megteremtését foglalja magában (…)  a kormány szerkezeti átalakítása újabb lehetőséget kínált ezen a téren is a honvédelmi tárca számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül. A társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni.”

 

Az is kiderült, hogy a a Honvédelmi Minisztérium védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárának felmentése valójában egy előléptetéssel ér fel. 

A hvg.hu úgy értesült, hogy Maróth Gáspár a csupán néhány napja létrejött új, közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnök felügyelete alá rendelt kormányzati szerv, a Miniszterelnök Katonai Irodája élére nevezhetik ki.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind