Márki-Zay Péter vásárhelyi kampányzáróján: Orbán velem együtt egy tiszta modellt akar elpusztítani

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Tölgyessy Pétert idézte, aki még 2018 nyarán azt mondta neki, Orbán Viktor és a Fidesz azt akarja bebizonyítani, hogy nem működhet az a modell, amiben valaki nem lop, csal és hazudik. Azt is mondta, április 3-án, a választáson, „ha mindannyian elmegyünk, akkor bebizonyítjuk, hogy azért a víz az úr, április 3-án felszabadítjuk ezt az országot”.
Cservenák Zoltán

2022. április 01. 07:14

Márki-Zay Péter vásárhelyi kampányzáróján: Orbán velem együtt egy tiszta modellt akar elpusztítani

Márki-Zay Péter halálos veszedelem Orbán Viktor számára – ezt mondta még 2018 nyarán Tölgyessy Péter Márki-Zay Péternek. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Tölgyessyt idézve elmesélte: Orbánnak nem volt elegendő, hogy leváltassa őt 2019. október 13-án, az önkormányzati választáson, elrendelte, hogy példát kell statuálni vele. Ezt kapta feladatául Lázár János is.

 

„Engem bele kell taposni egy korrupciós ügybe, a becsületemet kell megkérdőjelezni, valahogy be kell bizonyítania Orbán Viktornak, hogy ez a modell életképtelen, ilyen ember nincs, ilyen ember nem lehet, ez nem működik. Neki óriási a tétje annak, hogy bebizonyítsa: minden ember lop, minden politikus lop, minden ember gazember, nincs tiszta modell, nincs másik modell, nincs másik kultúra” 

 

– magyarázta Márki-Zay Péter.

 

„Mitől vagyok én veszélyes ezeréves történelmünk legkorruptabb és leggazdagabb kormányfőjére?” – tette föl kérdést az ellenzék miniszterelnök-jelöltje hódmezővásárhelyi kampányzáróján.  

 

Márki-Zay arról beszélt, hogy számtalan csodát éltek meg 2018 januárja óta, nem csupán 2018. február 25-én, 2019. október 13-án és az előválasztáson tavaly ősszel.

 

Számtalan példát hozott hódmezővásárhelyi éveiből, valamint felelevenítette, a Fidesz hogyan próbálta lejáratni őt 2018-ban és 2019-ben két kampány során.

 

Márki-Zay Péter biztos abban, hogy Hódmezővásárhelyen és környékén azok, akik támogatják, nem hiszik el róla, hogy migránsokat telepít be, Soros és a C.I.A. ügynöke, bezárja a kórházat, elveszi az idősek nyugdíját, elküldi a fiatalokat – az a saját gyerekeit is – az orosz-ukrán háborúba, és a kislányaikat kisfiúkat a kisfiúkból kislányokat operáltat.

 

Márki-Zay Péter arra kérte a választókerületében lakókat, hogy váltsák le Lázár Jánost, hiszen Orbán Viktor már megtette, mivel nem tette föl Lázárt a Fidesz listájára, és arra kérte a választópolgárokat az országban, hogy támogassák az ellenzéket, és ha április 3-án mindenki elmegy szavazni, akkor kétharmaddal le lehet váltani Magyarország történetének legkorruptabb kormányát.

 

A miniszterelnök-jelölt szerint nem kell foglalkozni a közvélemény-kutatásokkal, mert április 3-án, a választások napján „ha mindannyian elmegyünk, akkor bebizonyítjuk, hogy azért a víz az úr, április 3-án felszabadítjuk ezt az országot”.