Márki-Zay Péter: Minden egyes szavazat számít!

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje Hódmezővásárhelyen adta le szavazatát. A voksolást követően elmondta, mindenkit arra biztat, pártállástól függetlenül. menjen el szavazni.
Vass Imre

2022. április 03. 12:08

Márki-Zay Péter: Minden egyes szavazat számít!

Reményét fejezte ki, hogy tiszta marad a választás és botrányok nélkül lezajlik a szavazás. Igaz – tette hozzá – ebben a választókerületben, Makón már történt attrocitás.

 

Kiemelte, 12 év óta most először van esély a változásra, hogy új kormány kerüljön hatalomba.

 

Kérdésre válaszolva elmondta a választás a 106 körzetben fog eldőlni, ezért fontos, hogy az ellenzék szimpatizánsai minél nagyobb számban menjenek el voksolni a mai napon. „Minden egyes szavazat számít!” – tette hozzá.

 

Márki-Zay Péter hangsúlyozta az ellenzék egységes és ezt az egységet nem tudták megbontani, bármennyire is szerette volna a Fidesz.

 

Győzelem esetén az első intézkedések egyike az lesz, hogy Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, hogy minden bűnöző börtönbe menjen és ne legyünk következmények nélküli ország – mondta a politikus.

 

Egy másik kérdésre válaszolva elmondta, soha nem merült fel, hogy az ország gátellátását kockáztassák. Hazugságnak nevezte, hogy a gázszállítások leállítását követelnék.