Márki-Zay Péter: Király Júlia továbbra is az árnyékkormány tagja

Bár a Nemzeti Bank volt alelnöke Róna Péter jelölése miatt bejelentette, hogy a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában, Márki-Zay Péter továbbra is árnyékkormánya tagjaként számít rá.
Kékes Viktória

2022. február 21. 12:01

Márki-Zay Péter: Király Júlia továbbra is az árnyékkormány tagja

Király Júlia csak annyit mondott, hogy ebben az ügyben nem kíván megnyilvánulni, ez a szerepét természetesen egyáltalán nem érinti, továbbra is ő az árnyékkormánynak a gazdasági területéért felelős koordinátora” – mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának megkeresésére. 

 

Arra kérdésre, hogy látta-e azt a levelet, amelyet Király Júlia neki és az ellenzéki pártok gazdaságpolitikai szakpolitikusainak írt, Márki-Zay Péter azt mondta,

 

Nem láttam sajnos, de beszélni beszéltem vele róla, amikor értesültem erről a levélről és ma, éppen a mai napon megbeszéltem ezt vele. Nekik szakmai különbségeik vannak, illetve sok mindent máshogy ítélnek, de az ellenzéken belül azért ez előfordul. Ő csak a nyilvánosságot nem szeretné ezzel a konfliktussal terhelni és ezért mondta azt, hogy ebben a kérdésben hátrébb lép. Ez nem érinti a gazdasági koordinátori szerepét” – szögezte le az az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. 

 

Címlapon

mutasd mind