Márki-Zay Péter: ellenzéki tüntetés lesz a budapesti orosz nagykövetség előtt, Orbán áruló

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje rendkívüli sajtótájékoztatón ítélte el az orosz agressziót, kiállt Ukrajna területi egysége, az ukrajnai magyarok és az ukrán nép mellett. Márki-Zay azt kérte, a kormány függessze fel Paks2-t.
Cservenák Zoltán

2022. február 24. 11:14

Márki-Zay Péter: ellenzéki tüntetés lesz a budapesti orosz nagykövetség előtt, Orbán áruló

Az Egységben Magyarországért ellenzéki pártjai nevében Márki-Zay Péter azt mondta: Magyarország a NATO és az Európai Unió tagjaként el kell ítélnie a Vlagyimir Putyin vezette Oroszország agresszióját Ukrajna ellen.

 

Márki-Zay szerint tegnap Orbán Viktor még azzal támadta az ellenzéket, hogy kiáll a NATO egységes álláspontja mellett, már viszont ő is ezt tette.

 

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor áruló, elárulta a magyar nemzetet, a NATO-t és az Európai Uniót, amikor beengedte az orosz kémbankot Magyarországra, és amiért orosz fegyvercsempészeket nem adott ki az Egyesült Államoknak.

 

Márki-Zay felszólította a magyar kormányt, függessze fel Paks2 engedélyezési eljárását, és utasítsa ki az országból az orosz kémbanknak tartott orosz beruházási bankot.

 

Bejelentette: este 7 órától az ellenzék együtt tiltakozik a budapesti orosz nagykövetség épületénél, és kiállnak Ukrajna területi integritása és a kárpátaljai magyarok és az ukrán nép mellett.