Márki-Zay Péter a Témában: Ahhoz, hogy megálljon az infláció, az áremelkedés, le kell váltani Orbán Viktort!

Magyarországon nem lesz szabad és demokratikus választás vasárnap, a Fidesz csoportos, szervezett választási csalásra készül – erről is beszélt műsorunknak adott nagyinterjújában az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.
Garai Szakács László

2022. április 03. 08:07

Márki-Zay Péter a Témában: Ahhoz,
hogy megálljon az infláció, az áremelkedés, le kell váltani
Orbán Viktort!

Márki-Zay Péter szerint nem túl hiteles Orbán Viktor, amikor a békéről beszél, miközben tizenkét éve Vlagyimir Putyin szövetségese. Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorának adott exkluzív interjújában Balogh Judit hírigazgatónak arról is beszélt, ha Orbán valóban békét akarna, akkor Putyint állítaná meg, nem Brüsszelt. Azt is mondta Márki-Zay, nem lehet egyenlő távolságot tartani egy független országtól és egy azt lerohanó agresszortól.

 

Hazug és aljas állításnak tartja az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, hogy választási győzelme esetén fegyvereket akarna küldeni Ukrajnába. – Fel is jelentettem Orbán Viktor rémhírterjesztésért – tette hozzá.

 

Márki-Zay Péter úgy gondolja jól áll az ellenzék. Azt is kijelentette, a romák felemelkedésének is az a záloga, ha leváltják Orbán Viktort. Ha nem hagyják magukat néhány zsák krumplival megvenni.

 

– Már most tudjuk azt is, hogy a Fidesz csoportos, szervezett választási csalásra készül, sőt, már elkezdték a csalást a levélszavazatokkal. Zsarolhatják a közmunkásokat és az állami alkalmazottakat is azzal, hogy bizonyítaniuk kell azt, hogy hova szavaztak. Szabad viszonyok, egyenlő feltételek mellett nyolcvan százalékos többséggel váltanánk le hazánk történelmének legkorruptabb kormányát – mondta Márki-Zay Péter.

 

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt bízik a fiatalokban, abban, hogy meg tudják győzni szüleiket, nagyszüleiket, hogy legyen kormányváltás, hogy itthon tudjanak maradni, itthon tudjanak boldogulni.

 

Nézze meg (újra) az interjút!