Márki-Zay Péter a Szeged Televízióban: Még a DK-s szavazóknak is az az érdeke, hogy adott esetben ne Dobrev Klára legyen a közös miniszterelnök-jelölt!

A Téma című műsorban szerda koraeste adott interjút a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

2021. szeptember 30. 10:27

Márki-Zay Péter a Szeged Televízióban: Még a DK-s szavazóknak is az az érdeke, hogy adott esetben ne Dobrev Klára legyen a közös miniszterelnök-jelölt!

Egy önkormányzatokkal kapcsolatos konferencián találkozott egymással még kedden Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, már akkor szóba került annak a lehetősége, hogy ha ők ketten ott lesznek a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában, akkor hogyan lépnek vissza egymás javára azért, hogy segítsék a másiknak megnyerni a második fordulót.

A Szeged Televízió Téma című műsorának adott telefoninterjújában a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere arról is beszélt, Dobrev Klárának lenne a legkisebb esélye 2022 tavaszán megszólítani azokat a szavazókat, akiken a jövő évi választás múlik.

– Ők főleg vidéki, bizonytalan szavazók, akik korábban a Fideszre szavaztak, de közben apolitikusak lettek. Hármónk közül Karácson Gergelynek és főleg nekem több esélyem van arra, hogy őket meg tudjam szólítani – mondta Márki-Zay Péter, aki azt is elmondta, ezek nélkül a szavazó nélkül nagyon nehezen győzne jövőre az ellenzéki összefogás.

A lehetséges visszalépésnek nem a vidék–Budapest ellentét a lényege, Márki-Zay szerint egyetlen szempont van, kinek van, kinek lesz a legnagyobb esélye arra, hogy legyőzze Orbán Viktort 2022-ben. Márki-Zay Péter arról is beszélt, ha megnyeri a körzetét az előválasztáson akkor is elindul képviselőjelöltként is, ha végül ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt.

Nézze meg (újra) a beszélgetést! Márki-Zay Pétert a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte.