Márki-Zay Péter: A Fidesz csoportos, szervezett választási csalásra készül

Exkluzív interjút adott az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorának. Balogh Judit hírigazgatónak a hétfői Klauzál téri utcafórum után nyilatkozott Márki-Zay Péter.
Garai Szakács László

2022. március 29. 12:11

Márki-Zay Péter: A Fidesz csoportos,
szervezett választási csalásra készül

Márki-Zay Péter szerint nem hangzik túl hitelesen Orbán Viktortól, amikor a békéről beszél, miközben folyamatosan háborúzik, hadakozik. A miniszterelnök-jelölt szerint Orbán az orosz–ukrán háború kapcsán elárulta a NATO-t is. Márki-Zay Péter az április 3-i választás kapcsán arról is beszélt, hogy nagyon komoly jobboldali szavazótábort is sikerült megmozdítaniuk.

 

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje közölte, előre kijelenthető, hogy

 

„Magyarországon nem lesz szabad és demokratikus választás vasárnap. Már most tudjuk, hogy a Fidesz csoportos, szervezett választási csalásra készül, sőt, már elkezdte a csalást a külhoni magyar szavazatoknál. Akadálytalanul zsarolhatják a közmunkásokat, az állami, az önkormányzati alkalmazottakat azzal, hogy bizonyítaniuk kell, hogy hova szavaztak, hogy megtarthassák az állásukat. A választási csalást megalapozza a kormánypropaganda is, amely a közmédiában a mi pénzünkből is folyik.”

 

Az interjút a fél nyolckor kezdődő Témában láthatják.

 

A műsor látható

 

A választási csalásokkal kapcsolatosan legutóbb az Iksz podcastban Balogh Fruzsina, a Civil Kollégium Alapítvány aktivistája is nyilatkozott.

 

Címlapon

mutasd mind